Els Xiquets del Serrallo recuperen el 2de7

Els del barri mariner, que el van recuperar per Sant Magí, l’han descarregat en tres ocasions

Temporada 2018 de pas a pas pels Xiquets del Serrallo. La colla tarragonina liderada per Adrià Iglesias, que s’estrenava en el càrrec, acaba el curs amb quatre castells de la gamma alta de set diferents. Sobretot destaca el 2de7, estructura que no descarregaven des de la diada de Sant Magí de l’any 2015.

També han tret a plaça, encara que sense èxit, el 5de7 amb l’agulla i el pilar de 6. De cara a la pròxima temporada, els del barri mariner haurien de consolidar tota la gamma de set i mirar de portar el castell de vuit bàsic, que fa temps que assagen, en alguna actuació important.

La gamma alta de set arriba per Sant Joan

El 24 de juny, els Xiquets del Serrallo afrontaven la primera diada de rellevància amb motiu de Sant Joan. A banda del 3 i el 4de7, els de la camisa blau marí també es van apuntar el primer 4de7 amb l’agulla de la temporada. Durant el final de juny i el juliol, els d’Adrià Iglesias van repetir aquests tres castells a la diada de Sant Pere del seu barri i a la fira de Sant Jaume del Catllar.

El 3 amb l’agulla arriba a la Canonja

Pocs dies abans de Sant Magí, a la festa major de la Canonja, els del Serrallo van estrenar el 3de7 amb l’agulla, castell que van acompanyar del 4de7 amb l’agulla i un 5de6 lleuger, prova d’apujar-lo un pis més a la diada de Sant Magí. En principi, els del barri mariner volien arribar a la cita de la plaça de les Cols del 19 d’agost amb els dos castells amb l’agulla i el 5de7, encara que també estaven treballant el 2de7.

El 2de7 torna per Sant Magí

Els Xiquets del Serrallo van signar un Sant Magí excel·lent. Castell a castell, la formació marinera va atacar d’entrada un 4de7 amb l’agulla que es coneixien a la perfecció. A la segona ronda, arribava la primera estrena del dia en forma de 5de7, que també van completar amb força comoditat.

Amb tots dos castells descarregats, els serrallencs van optar per un 2de7, un altre dels grans moments de la jornada, per rubricar les tres rondes de castells. Tot i que el van treballar de manera titànica a la descarregada, el van descarregar per segon cop a la seva història.

Santa Tecla no dona alegries

A diferència de Sant Magí, l’actuació del migdia de Santa Tecla no va ser gens positiva. Els de la camisa blau marí van descarregar, per començar la diada, un 5de7 sense problemes. El 2de7 de la segona ronda, que ja havien tornat a completar a la Diada Nacional, els va quedar en intent just quan l’enxaneta s’estava col·locant. L’ensopegada amb la torre els va fer rebaixar objectius amb els dos castells de la gamma bàsica.

Les estrenes del Concurs queden molt lluny

A la sessió de dissabte del Concurs de Castells, els Xiquets del Serrallo van recuperar la confiança amb el 2de7, que van descarregar per tercera vegada aquest any. Els serrallencs, que van quedar en quinzena posició, van acompanyar el dos del 5de7 i el 3de7. A més, també van fer un intent desmuntat de 5de7 amb l’agulla i un intent de pilar de 6.

Estadístiques de la temporada (A partir del 3de7 amb l’agulla)

3de7a 2d

4de7a 5d+1id

5de7 4d

5de7a 1id

2de7 3d+1i

Pde6 1i