Els Xiquets de Tarragona salven una temporada convulsa

Tot i la temporada irregular, els matalassers han descarregat quatre castells de nou

Ha estat un 2018 complicat pels Xiquets de Tarragona en molts àmbits. Els contratemps, però, en els darrers mesos de temporada, els han estabilitzat. Han aconseguit sortir reforçats de les places on han actuat. I el més important és que un any més, la colla ha estat capaç de descarregar castells de nou pisos.

Un 2018 sense local

A mitjans d’abril, els Xiquets de Tarragona van haver de desallotjar el seu local del carrer Santa Anna per risc d’esfondrament. Després de buscar unes quantes opcions per trobar un espai fix per assajar, des de principis de juny la colla es troba al Pati de Pou, un espai cedit per l’Ajuntament, per desenvolupar-hi la seva activitat preparatòria.

De moment, amb la temporada ja finalitzada, es coneix que el consistori tarragoní va encarregar la redacció d’una licitació de l’estudi històric-arqueològic de l’edifici del carrer Santa Anna. Es tracta d’un pas previ a la possible intervenció per arranjar l’estructura de la seu de la colla ratllada. El termini per presentar-ne la redacció va acabar el passat 31 d’octubre.

Dimissió de Sergi Feijoo

Els problemes amb el local d’assaig no han estat els únics de la temporada dels Xiquets. A principis de setembre, Sergi Feijoo, cap de colla des de la temporada 2017, presentava la seva dimissió perquè no estava satisfet dels resultats assolits fins ara i que no es veia amb forces de continuar liderant la tècnica de la colla en el tram més alt de l’any, que havia de començar per Santa Tecla fins a la diada de Tots Sants.

La direcció entre setembre fins al 15 de desembre, data en què la colla celebrarà una assemblea per escollir un nou cap de colla, l’ha assumit una junta gestora que, tot i les dificultats, ha pogut acabar la temporada descarregant quatre castells bàsics de nou i augmentar la massa socials en els assajos.

Una temporada de menys a més

El 2018 matalasser ha vingut marcat pels intents desmuntats i les caigudes. Per Sant Joan, la colla va deixar el 2de8 folrat carregat, estructura que no s’han tornat a plantejar més aquesta temporada. A l’agost, a Ferran, també van fer dos intents desmuntats de 4de8 amb l’agulla, que tampoc han pogut assolir.

A la diada de Sant Magí, tot i no trobar-se en un bon moment, els Xiquets van carregar el 3de9 amb folre a la plaça de les Cols. A partir de mitjans de setembre, coincidint el canvi de tècnica, la colla va poder sortir de Santa Tecla amb el 5de8 i el 3de9 amb folre. A més, també van fer un intent desmuntat seriós de 4de9 amb folre.

Al Concurs de Castells del 7 d’octubre, els ratllats assoleixen la millor actuació de la temporada amb la tripleta màgica. Aquests registres van donar a la colla ales per continuar endavant i buscar nous objectius. Tot i la il·lusió , el 7de8, que van desmuntar a la seva diada i per Tots Sants, no va mostrar les bones garanties que havia tingut al pati d’assaig.

De cara el futur, els Xiquets de Tarragona necessiten configurar una junta tècnica potent i anar tots en una mateixa direcció. La colla disposa d’un potencial tècnic i social molt divers i amb coneixement ampli de la matèria castellera. Només el fet de creure’s en el projecte i engrescar els castellers que s’han desenganxat en els últims és l’antídot perquè els matalassers puguin funcionar.

Estadístiques dels Xiquets de Tarragona (A partir del 3de8)

3de8 13d+2id

7de8 3id

2de8f 1c

5de8 6d+1c+4id

4de8a 2id

4de9f 1d+2id

3de9f  3d+1c+1i

 

 

 


Comentaris