Els Xiquets de Torredembarra s’han constituït com a colla

El passat mes d’octubre van descarregar el primer 3de6

Els Xiquets de Torredembarra ja són una realitat. La segona colla castellera de la capital del Baix Gaià va celebrar la seva assemblea de constitució com a colla el passat 14 d’octubre, en la qual es van aprovar els estatuts de l’entitat i es va decidir la composició de la junta directiva.

Com s’ha gestat el projecte?

El passat mes de juny diverses persones vinculades al món casteller a Torredembarra ja van fer una crida a totes aquelles persones interessades a fer castells per tal de crear al municipi. Després d’uns mesos, finalment, els Xiquets de Torredembarra han vist la llum.

Des de la junta directiva de l’entitat expliquen que han decidit anar pas a pas i sense presses per veure si era factible crear aquesta segona colla a la Torre i si hi havia suports suficients. Una vegada feta l’assemblea fundacional, la colla té l’objectiu de trobar un espai adient per poder començar a assajar. De moment, ho han fet al Casal Municipal o Cal Maiam.

Segons les primeres previsions, la colla podria començar amb unes 65 persones. Ara estan a l’espera de poder començar a assajar regularment l’any que ve amb l’objectiu d’arribar a completar castells de sis. Aquest és el nivell mínim que exigeix la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya per esdevenir un membre de ple dret.

Des de la colla es consideren que Torredembarra pot tenir dues colles de nivell, gràcies a la llarga tradició castellera que té el municipi. A més, afirmen que la sana competència entre els Xiquets i els Nois de la Torre pot fer créixer el nivell a les dues colles.

Ja s’han anotat el primer 3de6

Dissabte 20 d’octubre, els Xiquets de Torredembarra van aconseguir a Constantí el primer 3de6 del seu historial. Aquest resultat va arribar després d’un any d’assajos i els apropa a formar part com a colla en formació per la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya.

L’assoliment d’aquesta estructura és un primer pas molt important per als Xiquets, però des de la colla encara creuen que poden créixer sense marcar-se límits concrets. 


Comentaris