EN DIRECTE

Tota la informació del coronavirus a la demarcació de Tarragona

La zona tradicional acollirà les últimes diades castelleres de l’any

Els Castellers d’Altafulla també faran el pilar de 4 caminant de Sant Martí
Els Minyons de l'Arboç s'acomiaden aquest diumenge a la diada dels Bordegassos de Vilanova | Ajuntament de l'Arboç

La temporada castellera 2019 de les colles de la demarcació de Tarragona està a punt de finalitzar. Aquest cap de setmana, tot i la coincidència amb les eleccions generals, els Minyons de l’Arboç i els Torraires de Montblanc encara tenen sortides programades. D’altra banda, dilluns, festivitat de Sant Martí, els Castellers d’Altafulla pujaran el pilar de 4 caminant per les escales del Forn.

 

L’Arboç s’acomiada a Vilanova

Diumenge, a partir de les dotze del migdia, els Bordegassos de Vilanova celebraran la seva diada de final de temporada a la plaça de les Cols. Els de la camisa groc-terrós compartiran actuació amb els Castellers de Terrassa, els Castellers d’Esparreguera i els Minyons de l’Arboç.

 

En principi, a falta de l’últim assaig, s’esperen castells bàsics de 8 de vilanovins i terrassencs. Els Castellers d’Esparreguera també voldran plantejar-se construccions de 7. Finalment, els Minyons de l’Arboç volen acabar el curs amb el millor resultat possible i no descarten anar més enllà de la gamma alta de 6.

 

Els Torraires acaben a casa

Els Torraires de Montblanc celebraran diumenge, a dos quarts d’una del migdia, a la plaça Major, la seva diada de final de temporada. Després d’assolir el 3de6, el 3de6 amb l’agulla i el 2de6, els de la camisa grana esperen assolir una actuació digna en la seva darrera aparició del 2019.

 

La colla de la capital de la Conca de Barberà compartirà diada amb els Castellers de Mediona, formació que enguany ha dominat la gamma alta de 6, com per exemple, entre d’altres, la torre de 6, el pilar de 5 o el 5de6 amb l’agulla.

 

Altafulla puja el seu pilar

Dilluns, festivitat de Sant Martí, dia central de la festa major d’Altafulla, la colla local farà la tradicional pujada del pilar caminant per les escales, des de la plaça del Pou fins a la plaça de l’Església.

 

Es tracta d’un dels actes més emblemàtics i singulars de la festa major d’aquesta població del Baix Gaià. A més, esdevé un dels últims esdeveniments castellers que es poden veure al Camp de Tarragona durant la temporada 2019.

 

 

Més notícies de la categoria Castells