Criden a «omplir els balcons» de pancartes en defensa de la sanitat pública i contra les retallades

Una campanya demana els catalans sumar la reivindicació al suport al personal sanitari

Una campanya sorgida de la societat civil crida els catalans a penjar pancartes reivindicatives en defensa de la sanitat pública i contra les retallades que, segons denuncien, s'han produït des de fa anys. La iniciativa, difosa per diverses entitats com la Plataforma 3-O, la Plataforma en defensa dels serveis públics, Pla de xoc, Casals i Ateneus, els CDR i altres organitzacions independentistes, pretén que des d'aquest dissabte a les 20.00 hores els balcons llueixin cartells i consignes «per una salut al servei de les persones 100% pública i universal», i en contra de «privatitzar i retallar la sanitat» perquè això «mata». «No podem permetre que ens retallin més la vida!», diuen al manifest que estan difonent.

 INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del TarragonaDigital on comentem entre tots les notícies de Tarragona! El grup us encantarà: us informareu i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Segons la campanya, el «col·lapse del sistema sanitari» viscut per la Covid-19 ha deixat en evidència que «el personal sanitari treballa sense el material mèdic i de protecció necessari, donant-ho tot, en torns laborals interminables i en unes condicions insuportables». A més, s'ha pogut comprovar com «no es posen a disposició del Departament de Salut tots els llits de la sanitat privada disponibles, d'una sanitat que fa negoci amb les vides, llits més necessaris que mai i que segueixen buits».

És per això que reclamen «coordinar la resposta sanitària, garantir el material necessari per les professionals que atenen persones contagiades, intervenir la sanitat privada, posar a disposició tots els recursos per a fer proves massives de PCR i tots els llits hospitalaris preparats per atendre malalts, controlar de manera 100% pública la indústria farmacèutica per garantir protocols, gratuïtat pel que fa a la recerca i desenvolupament de nous fàrmacs, tractaments i possibles vacunes». Basant-se en aquestes premisses, reclamen «omplir els balcons de pancartes» que reivindiquen la sanitat pública ben finançada, clamin contra les retallades i defensin un sistema totalment «públic i universal».

"La proposta del Govern: Les hores que els nens podran sortir al carrer cada dia" "Impactant revelació: La data real en què el coronavirus va arribar a Catalunya"