La crisi del coronavirus augmenta la demanda d'empreses de desinfecció

Les companyies han reforçat el servei i demanen ser considerades serveis essencials per tal de tenir llibertat de moviments
Les empreses de desinfecció han reforçat els seus serveis davant la crisi del coronavirus. | ACN

 

La crisi del coronavirus està provocant problemes a moltes empreses, però n'hi ha d'altres que estan vivint una demanda dels seus serveis molt més elevada aquests darrers dies, com ara les empreses fabricants de paper higiènic

 

L’Associació d’empreses de desinfecció i de control de plagues de Catalunya (ADEPAP), que agrupa el 80% del sector, ha informat aquest diumenge que els associats han reforçat el seu servei de desinfecció arran de la crisi del coronavirus. «Les empreses de desinfecció ens considerem serveis essencials en casos d’emergència com el que estem vivint», diu Quim Sendra, president d’ADEPAP, «especialment per la nostra incidència en activitats i equipaments sanitaris, d’alimentació i altres organitzacions que són crítiques i que no aturen la seva activitat en aquests dies».

 

 INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del TarragonaDigital on comentem entre tots les notícies de Tarragona! El grup us encantarà: us informareu i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

 

Davant la situació d’excepcionalitat que està generant el coronavirus COVID-19, el president d’ADEPAP, Quim Sendra, s’ha posat en contacte aquest cap de setmana amb les autoritats catalanes per informar que les empreses de l’associació han reforçat els seus serveis. Una de les activitats d’aquest col·lectiu és la desinfecció d’equipaments públics i privats, servei que s’ha vist reforçat aquests darrers dies amb l’objectiu d’ajudar a lluitar contra la propagació del virus en espais crítics i altament concorreguts, com els centres i serveis sanitaris, supermercats i espais dedicats a l’emmagatzematge i processament d’aliments, serveis de transports individuals i col·lectius, així com d’altres organitzacions que han de continuar actives malgrat la crisi del coronavirus.

 

Un servei essencial en casos d'emergència

«Les empreses de desinfecció i els seus professionals ens considerem un servei essencial en casos d’emergència com aquest i és per això que no hem de tenir cap restricció de moviment sempre que s’acrediti que hàgim estat requerits per a aquesta tipologia de serveis», explica Quim Sendra. Així ho han transmès a l’administració pública i «en les darreres hores hem estat en contacte, a través de PIMEC, amb els departaments d’Interior i Empresa, així com directament amb l’Agència de Salut Pública de Catalunya, a qui hem informat que continuem prestant i reforçant els nostres serveis perquè no s’aturi l’activitat diària d’altres serveis essencials que requereixen desinfecció».

 

El president d’ADEPAP afirma que en les últimes hores ja han notat un increment notable de la demanda d’actuacions de desinfecció, especialment en supermercats i transport, i és per això que «les empreses de l’associació tenen tots els professionals actius i han reforçat els seus serveis de desinfecció». «Pel que fa a les instal·lacions sanitàries, es manté l’activitat de desinfecció habitual i es reforça quan així es requereix des d’aquestes», aclareix Sendra.

Més notícies de la categoria Catalunya