bebè

Detenen una parella a Lleida per maltractar el seu fill d'uns vint dies de vida

El nen va ingressar inicialment a l'Hospital Arnau de Vilanova, però pel seu estat crític va ser traslladat al Vall d'Hebron | El pare té antecedents per maltractaments en l'àmbit familiar

Els Mossos d'Esquadra van detenir aquest dimecres una parella resident a Lleida com a  presumptes autors d'un delicte de maltractament al seu nadó, segons ha pogut saber l'ACN de fonts pròximes a la investigació.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

El nen, de només vint dies de vida, va ingressar en un primer moment a l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida. Tot i això, a causa de la gravetat del seu estat va ser traslladat a l'Hospital Universitari Vall d'Hebron, on es troba ingressat en estat crític a la Unitat de Cures Intensives (UCI), i sota pronòstic reservat. Quan va arribar a Barcelona, i després d'analitzar les seves lesions, des del mateix Hospital es va activar el protocol per maltractaments, i es va avisar a la policia dels fets.

Antecedents per maltractaments en l'àmbit familiar

En el marc de la investigació oberta, els Mossos van detenir tant el pare, de 39 anys i nacionalitat espanyola, com la mare, de 33 anys i originària de Colòmbia, de la criatura. Els van detenir a Barcelona, ja que ells es van traslladar amb el seu fill cap a l'Hospital, però han estat retornats fins a Lleida, a les dependències del cos d'allà.

De moment, avui dijous encara segueixen a les dependències de Lleida, i està previst que aquest divendres passin a disposició judicial de la mateixa ciutat, on declararan per un  delicte de lesions. Tot i això, el delicte  pel qual seran processats —si és que així ho dictamina el jutge— variarà en funció de l'evolució del bebè després d'aquest greu incident. 

Segons ha publicat 'ElCaso.cat', el pare de la criatura tindria antecedents per maltractaments en l'àmbit familiar. A més, el nadó hospitalitzat és l'únic fill en comú que tenen la parella, ja que la mare, per la seva banda, té altres fills més grans, però que haurien nascut fruit d'una relació anterior. 

Tercer cas a Catalunya des de principi d'any

Es tracta del tercer  cas de maltractament a un nadó en mans els seus propis pares a Catalunya al llarg de l'any 2019. El primer cas va ser un nadó, de només dos mesos de vida, de Pineda de Mar (Maresme), el qual va patir lesions molt greus causades per una sacsejada. Aquest va morir 10 dies més tard  per les ferides internes que les lesions li havien provocat.

El segon cas va ser a Tarragona, on un nadó d'un mes d'edat va ingressar a la unitat de cures intensives (UCI) per unes lesions internes, les quals havien estat causades per maltractament. El bebè, per sort, va poder rebre l'alta mèdica dos mesos més tard, tot i que els pares van ser detinguts, van perdre la custòdia del nen i, finalment, empresonats. 

També et pot interessar...