Dues nenes als gronxadors d'un parc infantil, amb el Santuari de Misericòrdia de Reus al fons

El DOGC publica la pròrroga de les restriccions contra la Covid, amb les petites modificacions anunciades

S'elimina el topall de les 20.00 hores en l'horari dels parcs infantils i es permeten les assemblees esportives

El Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) publica aquest dilluns la pròrroga de la majoria de restriccions contra la Covid-19 fins al 9 de maig. La nova resolució inclou les petites modificacions anunciades pel Govern el passat divendres: l'eliminació del topall de les 20.00 hores en l'horari dels parcs infantils i el permís per celebrar assemblees esportives de manera presencial amb un 50% de l'aforament i amb un nombre màxim de 500 persones —1.000 en espais oberts o amb ventilació forçada. La resta de mesures es mantenen fins al diumenge 9 de maig, quan decau l'estat d'alarma, i quan ja s'ha anunciat que s'ampliarà l'horari de la restauració fins a les 23.00 hores.      

L'estat d'alarma podria caure el 9 de maig

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha apuntat que a partir del 9 de maig, quan decaigui l'estat d'alarma, no serà necessari mantenir el toc de queda nocturn si les dades epidemiològiques continuen com fins ara. En una entrevista a 'Ràdio 4' i 'La 2', Budó ha assenyalat que sembla que les dades estan estabilitzades amb una tendència a la baixa. De totes maneres, la portaveu ha assegurat que el Consell Executiu de demà dimarts aprovarà «en principi» un marc normatiu per poder aplicar un toc de queda o confinaments perimetrals més enllà del 9 de maig. «Ens preparem per poder-ho fer», ha afegit. També ha recordat que totes les mesures addicionals d'aquest tipus hauran d'estar avalades pel TSJC.     

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!