GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Una dona conviu més d'un mes amb el cadàver momificat del seu marit a Girona

Ha estat ingressada en un centre psiquiàtric perquè valorin una possible malaltia mental
Tot apunta que la dona pateix una malaltia mental   | cedida

 

Una veïna de Begur, al Baix Empordà, ha conviscut durant més d'un mes amb el cadàver momificat del seu marit. La Policia Local ha localitzat el cos prop de les 07.00 hores del matí d'aquest dimecres. Es tracta d'un home de 72 anys de nacionalitat britànica. A l'espera de l'autòpsia, tot apunta que la dona pateix una malaltia mental, la qual cosa explicaria que hagi compartit més de 30 dies casa amb el cadàver i el seu pastor alemany.

 

Serveis Socials feien seguiment de la parella

Fa anys que la parella, britànica i d’uns 70 anys, que viu en una casa a la urbanització Residencial Begur. La mort de l’home s’ha descobert gràcies al fet que uns veïns han trucat a la Policia Municipal  perquè la dona havia estat cridant des de dimarts a la nit. Els Serveis Socials feia anys que feien un seguiment de tots dos, però, segons han pogut conèixer els agents, feia dies que la dona no volia posar-se en contacte amb els assistents i, un cop els primers han arribat a la casa, tampoc els ha volgut deixar passar.

 

En preguntar pel seu marit, la dona ha dit als agents que no era possible parlar amb ell perquè «des de divendres estava descansant, dormint». Una resposta que ha alertat els policies i els ha fet sospitar que podria estar mort, per tant, han activat el protocol que es du a terme en aquests casos, alertant els Mossos d’Esquadra i el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

 

Els agents finalment han aconseguit entrar a la casa, tanmateix no han pogut accedir al dormitori de la parella perquè un gos molt agressiu els barrava el pas. Davant d’aquesta situació han alertat la protectora d’animals municipal perquè retirés el pastor alemany, llavors han pogut accedir a l’habitació, on han trobat el cos momificat de l’home.

 

La dona podria patir una malaltia mental

El cadàver ha estat traslladat a l’Institut de Medicina Legal de Girona, on el pròxim dijous es durà a terme l’autòpsia per determinar amb exactitud quan va morir i perquè, tot i que el forense ja ha avançat que, per l’estat en el qual es trobava, va ocórrer fa un o dos mesos i possiblement per causes naturals.

 

Per altra banda, la dona ha estat traslladada al centre psiquiàtric del parc hospitalari Martí Julià de Salt per realitzar-li una valoració del seu estat mental i, a més, ha accedit a un ingrés voluntari. Ara, els Serveis Socials de Begur faran el seguiment del cas, del que se n’ha fet càrrec el Jutjat d’Instrucció de guàrdia de La Bisbal d’Empordà, per determinar què caldrà fer amb ella davant una possible incapacitació per malaltia mental.

 

També et pot interessar...