El FITT 2020 ja està en marxa. Imatges de 'Versiones parciales y erróneas de mi vida y gloria', de Glòria Ribera. Galeria de Fabián Acidres.

Les entrades culturals no permetran trencar la restricció a la mobilitat comarcal

Ponsa insisteix que la declaració de Cultura com a be essencial ha permès fer «cirurgia fina» i no «mesures dràstiques»

Les entrades per a espectacles i esdeveniments culturals no permetran trencar la restricció a la mobilitat comarcal que s'aplicarà a Catalunya a partir de dilluns i fins a l'11 de gener. Així ho ha confirmat aquest divendres la Consellera de Cultura, Àngels Ponsa. «Un dels factors que es demana des de les autoritats sanitàries per controlar l'augment de dades és la reducció de la mobilitat, per tant, de moment no», ha justificat.

No obstant això, la consellera ha insistit que la declaració de la Cultura com a bé essencial sí que ha permès en altres ocasions «fer cirurgia fina» en comptes de «mesures dràstiques», i ha citat l'allargament del toc de queda per a espectacles i espectadors i la flexibilitat amb els aforaments.

El Govern anuncia les noves restriccions, que entren en vigor dilluns vinent

L'augment de la incidència del coronavirus a Catalunya ha obligat el Govern a moure fitxa i decretar noves mesures restrictives que entraran en vigor a partir de dilluns vinent, 21 de desembre. Aquestes mesures afecten, sobretot, el sector de la restauració a la mobilitat.

A partir de dilluns, els bars i restaurants només podran obrir de 7.30 h a 9.30 h i de 13 h a 15.30 h, i als sopars només es podrà oferir amb servei de recollida al local de 19 h a 22 h i a domicili fins a les 23 h. Respecte la mobilitat, continua el perímetre tancat al conjunt de Catalunya, excepte per visitar familiars i gent propera. Dins del territori català, no ens podem moure fora de la comarca de dilluns a diumenge, fins a l'11 de gener, excepte si una bombolla de convivència es vol desplaçar per anar a la segona residència.