Investigat un pres per la violaci贸 d'una menor a Barcelona durant un perm铆s

El pres es troba complint condemna per una altra agressi贸 sexual
El presumpte autor dels fets 茅s un pres que es trobava de perm铆s  | Mossos d'Esquadra

 

Els Mossos d'Esquadra han identificat un pres, que es troba complint condemna, com l'autor de l'agressi贸 sexual d'una menor de 17 anys a la zona del Port Ol铆mpic. L'atac es va produir, presumptament, el passat 4 de juliol, tot i que la investigaci贸 continua oberta, en aquell moment el pres es trobava de perm铆s. La v铆ctima va anar a comissaria dels Mossos d'Esquadra a denunciar els fets.

 

El pres estava complint una pena de 9 anys

El pres es troba complint una condemna de 9 anys i mig per un delicte de violaci贸 i dos de temptativa que va cometre l'any 2012, quan encara era menor d'edat. Segons fonts policials, la nova agressi贸 es va produir la matinada del 4 al 5 de juliol mentre el pres es trobava en un perm铆s de sis dies autoritzat pel jutge del centre penitenciari.

 

Arran dels fets, la v铆ctima va denunciar la suposada violaci贸 als Mossos d'Esquadra i gr脿cies al reconeixement fotogr脿fic va aconseguir identificar al suposat violador, qui havia retornat a la pres贸 amb total normaliat en acabar el perm铆s.

 

Va recon猫ixer haver coincidit amb la v铆ctima

Els Mossos van notificar al centre que el sospit贸s de la violaci贸 era un pres, el qual tot i no confessar els fets, va recon猫ixer haver parlat amb la menor i haver estat per la zona del Port Ol铆mpic. Segons informen fonts penitenci脿ries, el pres seguia un programa d'addiccions i de viol猫ncia sexual i, a causa de la seva evoluci贸 favorable, feia un any que el jutge va comen莽ar-li a atorgar permisos puntuals. Segons les mateixes fonts, la taxa de reincid猫ncia a Catalunya dels delinq眉ents sexuals que han seguit un tractament a la pres贸 se situa en el 4%, mentre que els que no segueixen cap tractament reincideixen en un 18%. 

 

Tamb茅 et pot interessar...