Òscar Andreu, expulsat de casa seva per una «estafa» del propietari

El presentador abandona l'immoble on vivia feia nou anys per solidaritat, sense saber que l'amo del pis només volia convertir-lo en un 'meublé'

El problema de l'habitatge a Barcelona està a l'agenda del dia i afecta tothom. Una coneguda cara de TV3 ha explicat com se l'ha «expulsat» de casa seva, convertint-se en protagonista d'una estafa immobiliària. Es tracta d'Òscar Andreu, el co-presentador del nou format de TV3 'La Nit dels Òscars', que no només s'ha embarcat en una nova aventura televisiva, sinó que també ha hagut de fer mudança a la força.

En una entrevista al digital 'TOT Barcelona', l'humorista explica la vergonyosa situació que ha patit en les darreres setmanes amb el propietari «poc escrupulós» del pis on ha viscut durant nou anys al barri de Sant Antoni, a Barcelona. «M'han fet fora. La meva parella i jo estàvem de lloguer i el propietari ens va explicar que un fons voltor l'expulsava d'on ell estava vivint i, per tant, necessitava el pis», explica.

En solidaritat amb el propietari, la parella va marxar del pis. No sabien que «tot era mentida». Es tractava d'una estafa que ha descobert Andreu un cop havia desallotjat l'habitatge. «Em van trucar els veïns per explicar-me que aquell senyor no havia anat a viure-hi sinó que havia muntat un meublé», afirma. El propietari els havia fet fora per  suposadament  lucrar-se del pis convertint-lo en lloc de trobades sexuals de curta durada.

El problema de l'habitatge a Barcelona

El preu mitjà d'un pis nou a Barcelona costa més del doble que a la resta de Catalunya | Cedida

 

Segons el darrer baròmetre municipal del mes de gener, un 12,1% dels enquestats consideren que les dificultats per accedir a una llar són el principal problema de la ciutat de Barcelona, un percentatge que fins i tot queda curt en comparació amb la preocupació generalitzada que provoca el tema als carrers

El problema és, a banda de les estafes, un cost de l'habitatge pels núvolsEl preu mitjà de l'habitatge nou a Barcelona es va situar en els 658.091 euros el 2018, més del doble que a tot Catalunya (298.150) i un 32,9% més respecte a l'any anterior, segons un estudi de l'Associació de Promotors i Constructors de Catalunya (APCE).