Miquel Buch, conseller d'Interior, a l'incendi de la Ribera d'Ebre

Polèmica per les declaracions de Buch: «Ens ajudem mútuament amb els veïns»

El conseller d’Interior s’ha desplaçat fins a la Ribera d’Ebre on centenars d’efectius continuen treballant en l’extinció de l’incendi que ja ha cremat més de 5.700 hectàrees

L’incendi de la Ribera d’Ebre continua cremant amb gairebé 6.000 hectàrees calcinades, tot i que els equips que estan treballant en la seva extinció han aconseguit encerclar les flames. El dispositiu està format per uns 400 efectius dels Bombers de la Generalitat, de la Unitat Militar d’Emergències (UME), que pertany a les Forces Armades,  i de les unitats de les Brigades de Reforç d’Incendis Forestals (BRIF), del Ministeri d’Agricultura, juntament amb diversos mitjans aeris.

En relació a aquest succés, el conseller d’Interior,  Miquel Buch, aquest dijous s’ha desplaçat fins a la zona afectada on s’ha reunit amb el president Torra i els alcaldes i ha fet unes declaracions respecte a l’ajuda rebuda que han generat molta controvèrsia.

Polèmica per les declaracions de Buch

Michel Buch ha explicat des del centre de comandament avançat de Vinebre que el treball d’aquest divendres al matí «va molt millor» gràcies a la feina feta durant la nit. El conseller ha recordat que el foc té una potencialitat de 20.000 hectàrees i que cal abocar-hi el màxim d’efectius per evitar que creixi. «Un dels pitjors enemics que podríem tenir és un foc d’aquestes característiques a un altre indret del país», ha insistit.

A més, Buch també ha expressat, sobre l’ajuda rebuda per part de les Forces Armades: «Quan un país té un foc i s'expandeix, ens ajudem mútuament amb els veïns.  Si estiguéssim a l'Empordà (Girona) ho faria França, però ara estem al costat de l'Estat espanyol». Unes paraules que han generat molta polèmica, ja que el conseller ha distingit entre els dos territoris, considerant que  l’incendi descontrolat no es troba a Espanya, però sí que està  «al costat».

Per altra banda,  el president Quim Torra, que també s’ha desplaçat fins a la zona afectada per l’incendi,  ha agraït l’actuació dels efectius de l'UME: «Estem en mans dels millors professionals que tenim al país. (...) Bombers, Agents Rurals, Mossos d'Esquadra, serveis d'emergències, Unitat Militar d'Emergències... el nostre agraïment, moltíssimes gràcies a tots».

També et pot interessar: