Sanitat llença una alerta per unes coques d'arròs amb xocolata

El consum d'aquest aliment pot comportar riscos per aquelles persones intolerants a la lactosa o al·lèrgiques a la llet
El consum d'aquestes coques d'arròs i xocolata pot comportar riscos per a les persones intolerants a la lactosa o al·lèrgiques a la llet | Organic Amisa

 

L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AECOSAN) ha alertat sobre la presència de llet no declarada en coques d'arròs ecològiques amb cobertura de xocolata i arròs amb llet. Són de la marca 'Organic Amisa', procedents dels Països Baixos.

 

El lot afectat es tracta del 444 17:491, de bosses de 100 grams, i amb una data de caducitat de 15/11/2019. No s'ha demanat la retirada del mercat d'aquest lot perquè no resulta perillós per a tota la població, només per aquells que pateixen al·lèrgies o intoleràncies.

 

El producte afectat, segons informa l'AECOSAN, ha sigut fabricat als Països Baixos i s'ha distribuït a través del Regne Unit a diferents estats, entre els quals es troben Espanya, concretament a Madrid.

 

Millor abstenir-se de consumir-lo

L'AECOSAN ha informat d'aquests fets a les autoritats competents de les Comunitats Autònomes a través de la Xarxa d'Alerta Alimentària Nacional (SCIRI). A més, com a mesura de precaució, s'ha recomanat a aquells consumidors al·lèrgics a la llet o intolerants a la lactosa que puguin tenir aquest producte a la seva llar, que s'abstinguin de consumir-lo.

 

Alhora, l'AECOSAN també ha volgut tranquil·litzar a tots aquells consumidors que no pateixen cap d'aquestes intoleràncies o al·lèrgies, ja que el citat producte no comportarà cap risc per a ells.

 

L'AECOSAN també s'ha vist obligat a retirar l'Omeprazol i Ropinirol Cinfa del mercat | CatalunyaDiari.cat

 

Medicaments retirats la setmana passada

L'AECOSAN es va veure obligat a retirar la setmana passada dos lots de medicaments del mercat. El primer cas es va anunciar el dijous i va ser el Ropinirol Cinfa 0,25 mil·ligrams recoberts amb la pel·lícula efg, el qual s'utilitza per al tractament de Parkinson. Els lots retirats i la seva data de caducitat són els següents: el lot N002 i el N003 ambdós amb la data de caducitat de 30 d'abril de 2020 .

 

Per altra banda, el divendres es va haver de retirar un lot d'Omeprazol, un inhibidor que ajuda a disminuir l'àcid que es produeix a l'estómac. El lot que estaria afectat és el 11072/10/42, amb data de caducitat 03/2021, d'Omeprazol Ph. Eur. Farma-Química Sud S.L.

 

També et pot interessar...

"❗ ALERTA: Investiguen una altra agressió sexual a una jove de 21 anys a Catalunya" "❗ ALARMA entre els pagesos per les noves accions d'animalistes en granges"