El tancament de Nissan afectarà 11.500 llocs de treball a Catalunya

El conseller El Homrani ha destacat que es tracta de l'ERO «més gran que ha patit aquest país»
El conseller de Treball avisa que l'ERO de Nissan posa en perill 11.500 llocs de treball a Catalunya | Cedida

L'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) per tancar les plantes de Zona Franca, Sant Andreu de la Barca i Montcada i Reixac de Nissan pot afectar 11.500 persones a Catalunya i 16.500 a tot Espanya. «És l'ERO més gran que patit aquest país», ha lamentat el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, en una atenció als mitjans.

Nissan posa en perill més de 9.000 llocs de treball indirectes

Un cop presentat formalment, la multinacional té 30 dies per negociar l'expedient que inclou 2.525 treballadors d'una plantilla de 3.000. L'afectació indirecta, però, podria ser superior perquè els càlculs de la companyia mostren que el tancament pot fer perillar la feina de més de 9.000 empleats indirectes a Catalunya i 5.000 més a la resta de l'Estat, ha apuntat el conseller.

L'empresa va registrar oficialment un ERO aquest dimarts per causes organitzatives i productives i no econòmiques, un fet que, segons El Homrani, demostra que l'empresa «és viable». «És important situar-ho perquè reforça la posició de totes les administracions, patronals i sindicats que la planta de Nissan a Catalunya és viable», ha explicat. «Estem davant d'una decisió que s'emmarca dins d'una decisió estratègica de la companyia més que una decisió econòmica», ha afegit.

"Un conductor molt begut atropella un ciclista i fuig a Girona" "Polèmica a Televisió Espanyola: El nou càrrec que han donat «a una independentista»"