Unió de Pagesos lamenta l'entrada dels col·lectius animalistes a les granges i demana que s'endureixi la llei

El sindicat exigeix a la Generalitat que prengui mesures davant els activistes | El darrer episodi s'ha produit aquest diumenge a una granja de Sant Antoni de Vilamajor (Vallès Oriental) amb 160 activistes
Al voltant d'un centenar d'activistes han ocupat una granja de Sant Antoni de Vilamajor | Action For Liberation
 
Unió de Pagesos exigeix al Departament d'Interior i al Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya que prenguin mesures davant les accions dels col·lectius animalistes en les explotacions ramaderes catalanes. La demanda del sindicat es produeix arran d'un episodi viscut aquest passat diumenge a Sant Antoni de Vilamajor (Vallès Oriental) on un grup d'unes 160 persones van irrompre en una granja de vaques lleteres.

Entre les mesures que reclama Unió de Pagesos hi ha que la policia identifiqui les persones que accedeixin de forma no autoritzada en les empreses particulars, aplicar sancions exemplars contra els intrusos i establir un protocol per impedir que en el futur es repeteixin accions d'aquest tipus, que posen en perill les estrictes condicions sanitàries en les quals es troben els animals. El sindicat recorda que aquesta no és la primera vegada que es produeixen accions d'aquest tipus en aquest any 2019. El març passat diversos activistes també van accedir a una granja de Sant Pere de Vilamajor, en aquest cas de porcs, i a l'abril un altre grup d'animalistes va entrar a un escorxador de Riudellots de la Selva (La Selva).

Per aquests motius, Unió de Pagesos reitera que els ramaders catalans, com els de la resta de la Unió Europea, han de complir unes normes estrictes de benestar animal per assegurar una producció respectable i segura que, d'altra banda, ha suposat per al sector un gran esforç d'adaptació tant en l'àmbit econòmic com en la gestió de les granges i en la cura dels animals.

L'acció de 160 activistes a Sant Pere de Vilamajor

Aquest passat diumenge, al voltant d'uns 160 activistes han entrat per sorpresa en una granja de Sant Antoni de Vilamajor (Vallès Oriental) per denunciar les condicions que viuen les vaques i vedells. Els activistes han arribat caminant i després d'uns minuts a dins del recinte han aparegut els amos de la granja. Després d'uns moments de tensió, els animalistes s'han centrat en els vedells que hi havia a l'exterior i els hi han donat aigua. Un dels participants, Massin, ha denunciat les «condicions horribles» en què viuen les vaques i els vedells, «mal alimentats» i «separats». Finalment, la presència dels Mossos ha facilitat que els activistes marxessin.

Aquesta acció de protesta s'emmarca en un moviment que va néixer a Austràlia i que actua sota el nom de 'Meat the Victims'. Es tracta de la tercera iniciativa d'aquest grup a Catalunya, després que ocupessin l'1 de desembre de l'any passat una granja de gallines a Mataró i el passat 17 de març una granja de porcs de Sant Pere de Vilamajor.

Imatge dels activistes dirigint-se a la granja de Sant Antoni de Vilamajor | Action For Liberation

 

«Habiten en condicions inadmissibles»

Des de l'associació han volgut denunciar que els animals de la granja ocupada, SAT Tramuntet, «habiten en condicions inadmissibles», i han volgut fer públics alguns dels maltractaments que reben cada dia, com que «tenen vaques obligades a no beure aigua i amb el cap entre dos barrots» o que «les tenen forçades a tenir fills per seguir produint i se'ls creen traumes i lesions emocionals irreparables». 

Asseguren que els animals de la granja no estan ben alimentats, provocant que les cries neixin desnodrides i amb problemes de salut. També expliquen que «els omplen de medicaments perquè no es fiquin malalts en les condicions en què viuen» i diuen que «els han vist sufocats, amb convulsions i espasmes». A més, des de 'Meat The Victims' han denunciat el tracte rebut per part dels treballadors de la granja, els quals «s'han dedicat a insultar, agredir, escopir i intentar atropellar persones amb un tractor».

Activistes denuncien les condicions de vida dels animals entrant per sorpresa en una granja de Sant Antoni de Vilamajor | Action For Liberation

«Ens han amenaçat de forma molt violenta»

Els activistes han explicat que, tot i que la seva organització «té com a base el pacifisme i mai utilitza la violència», els treballadors els «han tirat excrements» i els «han amenaçat de forma molt violenta». També han dit que «han amagat a vedells que estaven malalts i en males condicions, per a així no poder gravar la realitat que viuen aquests animals dins de la indústria».

Fins al lloc s'ha desplaçat una persona d'una granja propera i ha volgut parlar amb els activistes, assegurant-los que tot el que es feia estava sota la normativa actual i afirmant que s'intenta donar les millors condicions de vida als animals. Finalment, i després que es personés primer la policia local, ha arribat una patrulla dels Mossos d'Esquadra que ha fet de mediadora entre les dues parts i els activistes han abandonat el lloc. 

"🍊😱Un got de suc de taronja al dia et pot provocar aquesta greu malaltia" "❗La impactant dada sobre violacions a Catalunya que t'esgarrifarà"