De tatuar «punks» a tatuar Neymar: la trajectòria de l'ebrenc Albert Bonet

Amb només 13 anys li van regalar la seva primera màquina de tatuar | Una dècada després, viu a Barcelona complint el «somni» de guanyar-se la vida amb l'art
Albert Bonet pinta una de les seves obres, marcades per un estil realista i un punt de vista únic. | Cedida

 

Albert Bonet (Riba-roja d'Ebre, 1996) ha passat de tatuar «els amics punks del poble» a plasmar la seva tinta en la pell de jugadors com Neymar, Luis Suárez o Danilo. La seva trajectòria està marcada per una «passió desfermada» per l'art i les «hores i hores de treball». Actualment viu a Barcelona, on es guanya la vida com a tatuador i pintor d'un estil realista adaptat a la seva manera de veure la vida. L'objectiu, poder viure de les seves obres, fet que ja està aconseguint. 

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Albert Bonet, el tatuador de Riba-roja d'Ebre que ha plasmat el seu art en la pell de jugadors com Neymar. | Cedida

 

Albert Bonet, l'ebrenc que va començar a tatuar amb 13 anys

La història d’Albert Bonet és d’aquelles que tenen material suficient com per fer-ne un documental. Nascut a Riba-roja d’Ebre l’any 1996, és pintor de vocació, apassionat de la tinta i fidel a l’estil realista. Amb només 13 anys li van regalar una màquina de tatuar que «vaig aconseguir perquè li vaig prometre al meu pare que recuperava totes les assignatures que havia suspès, que també eren totes», explica entre riures.

 

En només un mes, Bonet va fixar els colzes a la taula per poder començar a fer el que més li agradava. «Amb només sis anys ja pintava grafits a les parets. Tenia molt clar que volia ser tatuador, perquè la idea de què un dibuix es quedés a la pell em semblava brutal», manifesta. 

 

Els inicis els recorda gratament. «Tatuava gent que no pensava massa. Qui podia deixar-se tatuar per un nen de 13 anys? Doncs els més bojos de la comarca», relata. Del seu poble va marxar fins a Lleida per formar-se. El següent pas va ser Barcelona. A la ciutat comtal s’ha format en una de les escoles de còmic més reconegudes d’Europa. Ara, gaudeix amb l’aprenentatge del realisme, un estil que l’ha dut a convertir-se en un referent.

 

Albert Bonet junt amb el davanter del Barça, Luis Suárez, minuts després de fer-li un tatuatge. | Cedida

Neymar, Suárez o Danilo, en mans de Bonet

El canvi de Bonet pel que fa a clientela ha estat increïble. Ha passat de tatuar els seus amics «punks» a punxar la pell de futbolistes com Neymar, Luis Suárez o Danilo. A més, també ha col·laborat amb artistes de música urbana, amb els quals ha fet cartells o quadres. Les xarxes socials han estat les «culpables» que Bonet tingui renom en el món de la tinta. Compta amb més de 20.000 seguidors a Instagram, on penja les seves obres i alguns dels seus tatuatges. «Instagram és la galeria d’art més gran del món», expressa.

 

Amb tot, recalca que la clau de l’èxit són les «hores i hores» de treball. «I tenir una mica de sort també», acaba dient. Tot i això, Bonet té clara una cosa: «Tatuo perquè m’agrada, però sobretot perquè em dona de menjar. La meva gran passió és la pintura». El seu objectiu per aquest 2019 és vendre el doble de quadres que l’any passat i fer el mateix l’any 2020.