Endavant col·loca caps i pancartes en fonts tarragonines per exigir una vida digna

Endavant (OSAN) ha realitzat aquesta denuncia arreu dels municipis dels Països Catalans
Endavant ha col·locat diversos caps en fonts tarragonines per denunciar una vida digna | Cedida

 

L’Organització Socialista d’Alliberament Nacional (OSAN) Endavant ha realitzat una denúncia arreu dels Països Catalans col·locant caps a dins de diverses fonts per expressar que la classe treballadora i les classes populars  «#AmbLAiguaAlColl». L’acció posa damunt la taula la necessitat d’un programa per a una vida digna, el qual està basat en cinc mesures. Aquesta reivindicació, a la regió de Tarragona, s’ha fet en cinc municipis: Cambrils, Montbrió del Camp, la Selva del Camp, Reus i Tarragona.

 

 

La classe treballadora i les classes populars «#AmbLAiguaAlColl»

Basant-se en cinc mesures bàsiques, Endavant ha realitzat un programa que «#ÉsDeMínims» per a una vida digna, ja que denuncien que la classe treballadora i les classes populars als Països Catalans estan amb l’aigua al coll i, aquesta, és una situació encara més agreujada per a les dones treballadores, en què la seva situació no ha deixat d’empitjorar des de l’inici de la crisi financera.

 

Endavant ha posat una pancarta davant de l'edifici d'Aigües de Reus a la capital del Baix Camp | Cedida

 

Així doncs, en diversos municipis catalans s’ha realitzat aquesta denúncia i, per fer-ho, han posat diversos caps en fonts de diferents poblacions i ciutats del territori, a més de diverses pancartes. En aquest sentit, Tarragona, Reus, Cambrils, Montbrió del Camp i la Selva del Camp, s’han despertat amb aquesta reivindicació.

 

 

Tanmateix, per evidenciar aquests fets, Endavant ha presentat unes dades que demostren que els treballadors i treballadores estan amb l’aigua al coll. En aquest sentit, expliquen que una quarta part de les dones treballadores cobra menys de 850 euros al mes, xifra situada entre un 16 i un 25% menys que els homes. Tanmateix, d’aquests diners, de mitjana, el 40% del salari està dedicat a pagar l’habitatge.

 

 

Endavant proposa un programa de mínims per garantir una vida digna

L’organització política considera que es necessiten unes condicions mínimes per una vida digna i, per això, posa damunt la taula cinc mesures per un programa que «#ÉsDeMínims». Per aquest motiu, davant d’aquesta situació proposa la necessitat d’articular un programa per garantir una vida digna, no des de mesures pal·liatives, sectorials i sucursalistes, sinó que toquin qüestions de fons del sistema capitalista.

 

En aquest programa es demana que hi hagi un salari mínim de 1.200 euros per 30 hores, amb una equiparació salarial real entre homes i dones, a més de pensions dignes. Tanmateix, la regulació del lloguer a un màxim del 10% del salari, així com l’aigua, llum, gas i telecomunicacions públics i a preus socials. Finalment proposen serveis públics bàsics 100% garantits, sense privatitzacions ni repagaments, i una banca pública.

Endavant ha col·locat pancartes a la Selva del Camp | Cedida