Forcadell assegura que «hi ha lloc per a l'esperança» de cara al judici del procés

L'expresidenta del Parlament ha enviat una carta als altres presos independentistes en motiu de l'any de l'ingrés a presó d'Oriol Junqueras i Joaquim Forn.

En l'aniversari de l'entrada a presó del president d'ERC, Oriol Junqueras i de l'exconseller d'interior Joaquím Forn, s'ha fet pública la carta que l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell ha enviat a la resta de presos polítics, des de la presó de Mas d'Enric, al Catllar (Tarragonès), on també es troba presa.

En la correspondència, que s'ha publicat a la pàgina web d'ERC, Forcadell ha recordat amb tristesa el moment en què Junqueras i Rull van ser empresonats: «Avui fa un any quel'Estat va fer efectiva la seva amenaça i va descarregar totes les seves ànsies de venjança contra un Govern ple de bones persones». Ha insistit en el fet que tots plegats van treballar per fer complir el mandat popular pel qual havien estat votats.

En la mateixa línia, ha qualificat d'injusta la presó preventiva que se'ls va decretar: «Mai és una bona notícia que la gent demòcrata, valenta i compromesa estigui injustament privada de llibertat».

«La nostra veu posa l'Estat espanyol davant del mirall»

En la carta, Forcadell reconeix sentir-se optimista, assegurant que «hi ha lloc per a l'esperança» de cara al judici pel procés independentista que tindrà lloc els pròxims mesos. L'expresidenta ha defensat la idea que «més aviat que tard la veritat, la justícia i la democràcia s'acabaran imposant», enviant energia als seus companys empresonats.

De fet, la xertolina es mostra desafiant davant la justícia espanyola, a qui acusa contundentment: «Volen apagar la nostra veu perquè és una veu que posa l'Estat espanyol davant del mirall i, el que veuen, els espanta».

Carme Forcadell doncs, ha mostrat una línia similar de discurs a la que han anat mostrant la resta de presos polítics en les comunicacions que han anat fent des que són a la presó; confiant en la justícia internacional com a últim recurs per tombar un judici que consideren totalment injust i desproporcionat.

Imatge exterior del centre penitenciari de Mas d'Enric
Forcadell assegura que «hi ha lloc per a l'esperança» de cara al judici del procés | Guillem RS

 


Comentaris