La Junta Electoral ordena a l'Ajuntament d'Amposta retirar llaços grocs i pancartes

A la capital del Montsià, el PP demanava que els funcionaris tampoc portessin llaços grocs, però la Junta no hi ha accedit
L'estelada i la pancarta per la llibertat dels presos polítics presideixen el balcó de l'Ajuntament de Valls | J.V.

 

La Junta Electoral de Zona ha ordenat als ajuntaments de Valls i d'Amposta que retirin llaços grocs i pancartes a favor dels presos de les façanes dels edificis consistorials, després de sengles denúncies presentades pel PP. En el cas de Valls, dóna 48 hores a l'equip de govern i ordena els Mossos que verifiquin el 29 de març a les tres de la tarda si s'ha retirat la simbologia especificada.

En el cas d'Amposta, el marge que es dóna és de 12 hores. En aquest segon cas, el PP també demanava que es prohibís als funcionaris públics exhibir llaços grocs en l'exercici de les seves funcions. La Junta Electoral de Zona no ha tingut en compte aquesta petició.

Segons la Junta, la simbologia «vulnera flagrantment» la neutralitat

Segons les resolucions de la Junta, alineades amb les que ha fet la Junta Electoral Central en relació als edificis públics de la Generalitat, la col·locació d'aquesta simbologia «vulnera flagrantment» la neutralitat del consistori. L'acord es pot recórrer davant la Junta superior.

Imatge de la façana de l'Ajuntament d'Amposta | TarragonaDigital

 

Cs Reus denuncia la pancarta i el llaç del consistori

D'altra banda, la gestora de Ciutadans a Reus ha presentat davant la Junta Electoral de Zona una sol·licitud perquè l'Ajuntament retiri la pancarta que diu «Llibertat Presos Polítics» i el llaç groc de la façana de l'edifici.

Pla general de la façana de l'Ajuntament de Tortosa, amb els llaços grocs i la pancarta per l'alliberament dels presos polítics | ACN

 

L'Ajuntament de Tortosa retira els símbols

Durant la tarda d'ahir dilluns, 25 de març, la Junta Electoral va donar dotze hores a l'Ajuntament de Tortosa, al Baix Ebre, perquè despengés «qualsevol símbol partidista». Avui dimarts, el consistori ha acatat la decisió i ha retirat la pancarta amb el lema «Llibertat Presos Polítics» i els llaços grocs que penjaven a l'edifici.

Fonts municipals han explicat que el consistori ha retirat els símbols, tal com va fer en motiu de les eleccions del 21-D, però que es tornaran a penjar després dels comicis.

També et pot interessar:

"El Centre de Normalització Lingüística obre inscripcions en municipis tarragonins" "El comerç de Tarragona s'apropa més que mai cap al món digital"