FOTO

⚫ La misteriosa mort d'un centenar d'ocells a TGN

Tarragona es prepara per a una jornada de mobilitzacions i serveis mínims amb la vaga del 21-F

No es descarta que al marge de les accions anunciades se'n produeixin d'altres d'imprevistes
Imatge d'arxiu d'una mobilització independentista a la plaça de la Imperial Tàrraco de Tarragona. | TarragonaDigital.com

 

Catalunya, i per tant també les comarques de Tarragona, viuran aquest dijous una jornada de vaga laboral, però amb un evident rerefons polític. La jornada del 21 de febrer, el 21-F, servirà segons el sindicat que convoca la vaga, la Intersindical-CSC, per protestar contra la reforma laboral i per exigir un salari mínim de 1.200 euros. Ara bé, alhora, aquesta vaga perfectament legal en estar motivada per qüestions laborals, té un evident rerefons polític: l'independentisme s'hi ha sumat en bloc coincidint amb les primeres jornades del judici de l'1-O.

 

Com es preveu el desenvolupament de la jornada? Hi ha previsió de problemes, de piquets informatius, de manifestacions imprevistes? Quins seran els serveis mínims pel que fa a les administracions públiques? S'ha convocat alguna manifestació oficial al territori? A TarragonaDigital.com us oferim una guia bàsica per a la jornada de vaga d'aquest 21-F.

 

Milers de persones han omplert la plaça de Catalunya en contra del procés judicial de l'1-O. | Cedida

 

Diverses mobilitzacions convocades a les comarques de Tarragona

La jornada d'aquest dijous serà, com és lògic, de mobilitzacions i de protestes al carrer. N'hi ha convocades diverses d'oficials. La central serà a les set de la tarda a la plaça de la Font de Tarragona, i es preveu una encartellada massiva al centre de la ciutat amb pancartes independentistes. A la ciutat de Reus, la convocatòria és per a dos quarts d'una del migdia a la plaça del Mercadal.

 

També hi haurà manifestació a Valls, que partirà a les onze del matí des de l'Institut Narcís Oller. Dues hores més tard, a la una del migdia, s'ha convocat una concentració a la plaça del Blat. A les Terres de l'Ebre consten dues manifestacions segons les convocatòries oficials. A les dotze del migdia en sortirà una de la plaça de Barcelona de Tortosa. A l'Ametlla de Mar, hi ha una convocatòria al camp de futbol per a les dues del migdia.

 

Més enllà, però, de concentracions i de manifestacions oficials, a les set del matí hi ha una convocatòria a l'estació d'autobusos de Tarragona de la qual podrien sorgir piquets que causessin problemes inesperats a la mobilitat de la zona.

 

Imatge d'una massiva mobilització independentista a la plaça de Catalunya de Barcelona. | Cedida

 

Diversos Ajuntaments de les comarques de Tarragona, en serveis mínims

A més de les mobilitzacions al carrer, caldrà estar pendents del seguiment laboral d'aquesta vaga. De moment, ja són diversos els Ajuntaments que han comunicat que faran serveis mínims durant aquesta jornada, entre ells, els de Tarragona, Reus, Riudoms, Valls i Torredembarra. A banda de les administracions pròpiament dites, diversos serveis públics també veuran reduïdes les prestacions dels seus serveis.

 

És el cas, per exemple, del transport públic. Els trens de Rodalies faran un 33% dels serveis habituals, mentre que els trens AVE i de llarga distància arribaran fins al 78% del servei. A la ciutat de Tarragona, els busos de l'EMT també faran serveis mínims, i seguiran l'horari que la mateixa empresa municipal ha difós a través del seu web. També a Reus, els serveis mínims dels busos urbans faran que l'horari sigui el d'un dia festiu, amb un increment del 50% de les freqüències a la línia 11.

 

En l'àmbit educatiu, caldrà la presència d'almenys un membre de l'equip directiu de cada centre, un docent per cada sis aules; un docent per a cada quatre aules pel que fa a l'educació especial i un 33% de la plantilla de les llars d'infants. A la sanitat, no hi haurà serveis mínims a les atencions ordinàries, i es cobrirà un 85% de les urgències. La resta de serveis mínims es poden consultar al decret fet públic per la Generalitat de Catalunya.

 

També et pot interessar