GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Vicenç Lleonart, nou sotscap de la Regió Policial de Tarragona

L'intedent Carles Hernàndez ascendeix a sotscap d'una comissaria, la d'Informació, molt complicada | Xavier Pastor, cap d'Eixample, assumeix la direcció de la BRIMO dels Mossos
Agents d'ordre públic dels Mossos d'Esquadra, a Barcelona, en una imatge d'arxiu. | Guillem RS

 

Els Mossos d’Esquadra han comunicat aquest divendres, mitjançat una nota de premsa, canvis a la cúpula del cos. L’intendent responsable de la Brigada Mòbil (BRIMO) de la policia catalana, l’intedent Carles Hernàndez, deixarà el càrrec i serà nomenat sotscap de la Comissaria General d’Informació, unitat dels Mossos que s’encarrega de lluitar, sobretot, contra el terrorisme. També té sota les seves responsabilitats la lluita contra grupuscles violents d’extrema dreta o extrem esquerra. Hernàndez serà el segon del també intedent Eduard Sallent que assumeix la direcció d’aquesta comissaria.

 

Sallent ja coneix Informació, ha sigut fins ara el número dos d’aquesta complicada comissaria durant la direcció del comissari Manel Castellví. El fins ara cap d’aquesta unitat tenia intenció de retirar-se i passar a segona activitat però fins ara no ho ha pogut fet arran dels atemptats de Barcelona del passat 2017, tal com han explicat fonts policials a ‘CatalunyaDiari’. Ara ja s'han acabat les diligències policials dels atemptats que van sacsejar Catalunya el mes d'agost del 2017. Castellví va ingressar al cos l’any 1981 i portava ja més de set anys al capdavant de la Comissaria General d’Informació (CGINF) sobre la que recau la lluita contra el terrorisme, entre moltes altres funcions. 

 

Mossos ascendeix l'intendent Hernàndez

Tot i que l'intedent Carles Hernàndez va ser assenyalat per l'operatiu del 6 de desembre a Girona, fonts properes a Interior eviten parlar d'un cessament i aclareixen que la nova funció al cos és un ascens en tota regla i que feia temps que s'estava preparant. Cal recordar que aquella actuació de la BRIMO dels Mossos va obrir una crisi de Govern amb unes declaracions del president de la Generalitat, Quim Torra, que va demanar canvis a la Prefectura dels Mossos.

 

Altres canvis a la direcció dels Mossos

La comissària Alicia Moriana assumirà les funcions que desenvolupava el comissari Quevedo i serà la cap de la Comissaria General Tècnica de Planificació i Seguretat mentre que l’intendent Xavi Pastor, fins al moment cap de l’ABP Eixample, assumirà la responsabilitat al capdavant de la Brigada Mòbil.

 

La intendenta Rocio Rubio, fins ara cap de la Divisió de Policia Científica (DPC), passarà a exercir les seves noves funcions a l’Escola de Policia de Catalunya i l’inspector Miquel Àngel García Alvira serà el nou cap de la DPC. En l’àmbit territorial, l’inspector Vicenç Lleonart ha estat nomenat sotscap de la Regió Policial de Tarragona, un canvi que actualment estava vacant des que l’intendent Ramon Chacón va passar a ser el cap d’aquesta mateixa regió.