Els museus del Camp de Tarragona obren les seves portes en la Nit dels Museus

A les comarques de Tarragona han obert una trentena d'equipaments
El Refugi de la Patacada de Reus ha obert en la Nit dels Museus | Laia Solanellas

 

Els museus d'arreu del Camp de Tarragona s'han sumat al Dia Internacional dels Museus i la Nit dels Museus i han obert portes als ciutadans, mostrant les seves exposicions de manera gratuïta. Els tarragonins no s'han volgut perdre la jornada i la possibilitat de visitar aquells espais i patrimoni i han participat en les activitats extraordinàries i inèdites que els diferents museus han organitzat per celebrar el Dia i la Nit dels Museus. 

 

Representacions teatrals, concerts, exposicions o visites guiades han protagonitzat la Nit dels Museus d'aquest 2019. Arreu de Catalunya, els equipaments museístics catalans han organitzat més de 300 activitats, una trentena dels quals al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. 

 

Descobrir la constel·lació Museu a Tarragona

Per sisè any consecutiu, els museus de la ciutat de Tarragona han proposat el «Viatge a la constel·lació Museu», un itinerari nocturn que té lloc per set museus i centres culturals de la ciutat. La ruta es fa en dues hores i mitja i hi han participat el Museu del Port, el Caixafòrum, el Museu Bíblic, el Museu Diocesà, el Museu d'Art Modern, el Museu Nacional Arqueològic, el Museu d'Història i el Centre d'Art. 

 

5.400 persones participen en la Nit dels Museus a Reus

Reus també s'ha bolcat de ple en aquesta jornada cultural. La Casa del Vi i el Vermut, el Refugi de la Patacada i els museus de la plaça de la Llibertat i el d'Arqueologia Salvador Vilaseca, així com els teatres Bartrina i Fortuny o el Gaudí Centre han obert perquè reusencs, reusenques i visitants poguessin visitar-los lliurement. Un total de 5.391 persones han passat aquest dissabte pels 13 espais museístics i patrimonials que van obrir a la capital del Baix Camp. 

 

La dansa ha estat una dels grans protagonistes amb motiu de la commemoració de l’Any Roseta Mauri. Els espais que s'han obert enguany per primer cop han estat un reclam per al públic, tant l’Estació Enològica La Casa del Vi i el Vermut, amb 415 visitants, com el CIMIR Centre de la Imatge de Reus, amb 181 visitants.

 

Els diferents espais gestionats per l'Institut Municipal Reus Cultura (Col·lecció d'arqueologia del Raval de Santa Anna, Col·lecció d’Art i les exposicions Ara Toca Festa i Coses de Reus de la Plaça de la Llibertat, Refugi de la Patacada i Centre de la Imatge de Mas Iglesias) han rebut una afluència molt important de visitants, amb 2.055 persones, que ha suposat un increment de 3,42%. Pel que fa al Gaudí Centre, ha rebut un total de 979 visitants que han pogut descobrir l'espectacle «Ballant i GAUDInt», a càrrec de la Coordinadora de Dansa de Reus. 

 

La Nit dels Museus a Reus | Laia Solanellas

 

 

L'estació enològica durant la Nit dels Museus a Reus | Laia Solanellas

 

«Plàstic» de nit al Museu de la Vida Rural de l'Espluga de Francolí

El Museu de la Vida Rural de l'Espluga de Francolí ha començat la jornada amb l'activitat «Donem vida al plàstic», mostrant com es pot reduir el consum d'aquest material i com es pot reutilitzar per donar-li altres usos. Durant tot el dia s'han fet visites guiades a la seva exposició estrella actual, «Plàstic», que ha comptat amb la presència de la comissària, Núria Vila. Durant la jornada també hi ha hagut espai pel cinefòrum «Out of Plastic», l'espectacle infantil «Pomelo» i una taula rodona amb l'Espluga FM Ràdio. A la nit, s'ha celebrat un concert amb Koko-Jean & The Tonics. 

 

El Museu d'Alcover, per la seva banda, ha proposat un joc familiar nocturn que ha permès als més petits —i no tan petits— explorar els racons més amagats de les seves sales, les de la casa senyorial Ca Batistó. 

 

La Nit dels Museus al Museu d'Alcover | Júlia Giribets

 

El Museu de la Vida Rural de l'Espluga, abans del concert de la nit | Museu de la Vida Rural

 

 

La Nit dels Museus al Museu d'Alcover | Júlia Giribets

 

"Quim Torra promet lluitar contra el despoblament a TGN i l'Ebre" "14 municipis tarragonins tindran Wi-fi gratis!"