Una mare amb un nadó

Marc i Júlia, els noms més posats a la regió de Tarragona durant el 2018

Tots dos noms repeteixen com els més posats a la demarcació | En total, han nascut 420 nens i nenes menys que l'any 2017

L'Institut d'Estadística de Catalunya —l'Idescat— ha publicat la llista amb les dades de natalitat de l'any 2018 i, entre elles, s'hi troben els noms més posats a Catalunya i a la demarcació de Tarragona. Pel que fa a la regió tarragonina, Marc ha tornat a ser el nom més popular—71 vegades—, mentre que Júlia —63— ho ha sigut per segon any consecutiu.

El segueixen Àlex, Emma, Maria, Martina, Jan i Pol. Júlia i Marc també són els noms més posats a Catalunya en general. A continuació podeu consultar els noms més posats diferenciats per cada comarca de la demarcació de Tarragona. 

*L'Idescat ha realitzat aquest càlcul posant només els noms que es repeteixen igual o superior a quatre vegades a la comarca. En aquest sentit, n'hi ha dues en què no hi ha dades ja que no es repeteix cap nom quatre cops: Priorat i Terra Alta.

Júlia i Leo, dominen els noms dels nadons al Tarragonès

A la comarca del Tarragonès, durant l'any 2018, el nom que més s'ha escollit per posar als nounats ha sigut Júlia o Julia, en castellà. Concretament, aquest nom s'ha repetit en 25 infants, és a dir, gairebé un 11% dels nadons nascuts al Tarragonès s'han anomenat Júlia o Julia.

D'altra banda, Leo és el nom masculí més escollit i és que 23 infants de la comarca del Tarragonès s'anomenen així, xifra que gairebé arriba al 10%. Àlex, Sofia, Emma, Lucía, Marc i Maria segueixen darrere de Leo. Adam, Arnau i Lara ocupen la novena posició, tots tres s'han repetit 19 vegades. 

En total a la comarca del Tarragonès han nascut, durant l'any 2018, 2.308 nens i nenes, 14 menys que el 2017.

Ansiedad en el embarazo, ¿enemiga invencible?
Cada cop s'estan ficant noms que no es posaven tant com Leo o Chloe | Getty Images

 

Al Baix Camp, Marc i Emma

El nom de Marc ha estat el més posat entre els acabats de néixer de Catalunya i també ho ha estat a la comarca del Baix Camp. Un total de 25 cops s'ha posat el nom de Marc represenant el 15% dels nadons nascuts, seguidament de Jan, Pol i Àlex, tots tres 17 vegades. 

Pel que fa a les nenes nascudes al Baix Camp, ha predominat Emma, amb 18 vegades. Seguidament, les famílies han posat a les seves filles  el nom de Lucía i Maria —16— i Martina —15.

Un total de 1.655 nens i nenes han nascut durant l'any 2018 a la comarca del Baix Camp, 169 menys que l'any 2017.

Abril, Pau i Àlex, els noms més posats a l'Alt Camp

A la comarca de l'Alt Camp trenquen la dinàmica dels noms més habituals a Catalunya i la regió de Tarragona. El nom de noia que s'ha posat més és el d'Abril, amb un total de 5, el qual significa un 15% del total, mentre que en segon lloc hi ha el d'Arlet, amb 4. D'altra banda, el de noi està igualat, ja que s'ha posat en parts iguals el nom de Pau i el d'Àlex, amb 5, seguidament d'Adam, Biel, Jan i Marc, tots amb 4.

A l'Alt Camp ha baixat la natalitat i s'ha passat de 381 nascuts el 2017 a 331 el 2018, 50 menys.

Les famílies del Baix Penedès posen més els noms de Carla i Amir, Dylan i Thiago

A la comarca del Baix Penedès, les famílies han escollit noms més clàssics per a les noies, mentre que pels nois ho són més actuals. Pel que fa al sexe femení, les nounades que tenen el nom més comú al Baix Penedès es diuen Carla, amb 10, seguit de Laia —9—, Sara —8— o Lara i Sofía —7.

D'altra banda, als nadons de sexe masculí estan igualats els noms d'Amir, Dylan i Thiago, tots tres amb 9. Tot seguit ja posen Ian —8— i Daniel, Hugo i Leo —7.

Al Baix Penedès, durant l'any 2018, han nascut 777 nens i nenes, una cinquantena menys que el 2017, quan ho van fer 827.

Desayunos para bebé: 5 ideas que le encantarán
A Tarragona han nascut 5.804 el 2018 | Getty Images

 

Oriol, el nom de nen més posat a la Conca de Barberà

A la Conca de Barberà han nascut un total de 144 nadons aquest 2018. L'Idescat, en el seu llistat, només mostra els noms que s'han posat igual o superior a quatre vegades a la comarca. En aquest cas, l'originalitat s'ha apoderat a la comarca i només s'ha repetit el nom d'Oriol i ho ha estat 4 vegades. 

Noms clàssics com Maria i Martí, els més freqüents al Baix Ebre

Serà cosa de modes, però cada cop es posen noms més moderns als nadons. A la comarca del Baix Ebre, però, els més comuns, pel que fa les noies són Maria, que s'ha posat 11 vegades, seguit d'Emma i Sara —8— i Aina, Ona i Sofía—7. Tanmateix, als nens també hi ha una dinàmica tirant més clàssica liderada pel nom de  Martí, amb 10, seguit d'Aleix i Pau —8— i Jan —7. 

En total, al Baix Ebre han nascut aquest any passat 57 persones menys que el 2017, passant de 675 a 618.

Al Montsià posen Marc i Júlia, els més comuns a la demarcació

Com a la demarcació de Tarragona, a la comarca del Montsià també  dominen els noms de Marc, amb 7, i Júlia amb 10. Tanmateix, pel que fa als noms de nena, els segueix de ben a prop Martina —9— i ja a una distància més considerable els de Laia i Sofía —5. Als noms masculins, el de Marc està igualat amb el de Martí, seguit d'Aleix i Dylan —6— i Arnau, Eric, Guillem, Jan i Pol —4.

A la comarca ebrenca del  Montsià han passat de 537 nounats el 2017 a 510 l'any 2018.

Júlia, el nom de nena més posat a la Ribera d'Ebre

A la Ribera d'Ebre, com a la Conca de Barberà, hi ha una tendència a ser originals i només  es repeteix el nom de Júlia, quatre cops, entre tots els nounats del 2018. Concretament, a la Ribera d'Ebre hi ha hagut un total de 123 naixements el 2018, sent 47 menys que l'any 2017.

Les famílies monoparentals amb fill discapacitat o bessons tornen a tenir 2 setmanes més
Han nascut 420 nens i nenes menys que l'any 2017 | Pixabay