La vaga feminista talla des de primera hora la plaça Imperial Tàrraco i els accesos a Tarragona

A Reus es va fer la Marxa de Torxes el vespre d'aquest dijous
Els piquets han començat tallant el pont de l'avinguda de Ramon i Cajal, on s'ha produït un petit incendi. | Tarragona Ràdio

 

Les primeres accions de la vaga feminista d'aquest 8 de març, Dia Internacional de la Dona, ha començat ben d'hora al Camp de Tarragona. A la ciutat de Tarragona els piquets han tallat, des de primera hora del matí, un dels ponts d'accés a la ciutat, el de l'avinguda de Ramon i Cajal, a l'altura del Parc Central. Mentre durava el tall en aquest punt d'accés a la ciutat, s'ha produït un petit incendi a un dels laterals de la carretera, en una zona de canyes i matolls. Els Bombers han rebut l'avís a tres quarts de vuit del matí i una dotació s'ha desplaçat fins al lloc dels fets per apagar les flames. Els piquets també han tallat 

La cinquantena de persones que formen el piquet han anat avançant cap a l'interior de la ciutat, tallant els carrers pels quals passaven. S'han dirigit cap a la plaça d'Europa, han enfilat el carrer de Joan Miró, l'altre pont d'accés a la ciutat, fins a plaça de les Corts Catalanes. A continuació, han anat en direcció a l'Hospital Joan XXIII fins a la carretera de Valls, l'N-240, un dels altres accessos a Tarragona. Finalment, han baixat per l'avinguda d'Andorra fins a la plaça Imperial Tàrraco, on també han tallat el trànsit.

Han tallat l'accés a la ciutat per l'N-240. | Tarragona Ràdio

Durant la nit també s'han dut a terme diverses accions de protesta. La façana de la catedral de Tarragona s'ha llevat, aquest matí, amb una pancarta on es podia llegir «Ara, per valtros, tot seran mals moments», amb un dibuix d'un mossèn i un nen. A més, també han llençat pintura de color violeta contra la façana de l'Ajuntament. Les accions han sigut reivindicades pel col·lectiu Arran, que ho ha fet públic a través del seu compte de Twitter. En una altra piulada ensenyaven, a més, que havien pintat de color violeta una de les càmeres de vigilància de la discoteca 'Bloomsbury', a la Part Alta. 

 

Manifestació feminista pels carrers de Reus durant el matí del 8-M

La manifestació feminista comença a Reus des de la plaça de la Pastoreta. | CUP Reus

  

 

Carrer de Rigoberta Menchú, carrer de Clara Campoamor, carrer de Rosa Leveroni i el parc de Fridha Khalo, aquests són els carrers pels quals centenars de persones han passat aquest matí, divendres 8 de març, amb motiu de la vaga general feminista. Les manifestants han començat la manifestació a les nou del matí des de la plaça de la Pastoreta i s'han dirigit fins a l'administració d'Hisenda, on allà han llegit uns parlaments.

Han passat pels diversos carrers amb nom de dona on s'han parat i han llegit la biografia de cadascuna, tanmateix s'han aturat davant del Mercadona, del CAP Sant Pere i han anat fins a la plaça de la Dona Treballadora. Durant el transcurs de la manifestació s'han escoltat càntics de tota mena i han cantat totes plegades cançons feministes. A les dotze del migdia es farà una concentració a la plaça del Mercadal. 

Imatge de la manifestació al punt de la plaça de la Dona Treballadora de Reus. | Laia Riba

 

Centenars de persones participen en la Marxa de Torxes pel 8-M a Reus

La Marxa de Torxes de Reus pel 8-M. | Laia Riba

 

El foc va omplir ahir, 7 de març, els carrers del nucli antic de Reus amb la Marxa de Torxes amb motiu de la vaga feminista del 8-M. Centenars de persones es van aplegar pels carrers de la ciutat per denunciar la perpetuació del masclisme a les institucions. El recorregut es va iniciar a l'Institut Vila-seca i va arribar fins davant de l'Ajuntament, on es van llegir uns parlaments i es va animar a la mobilització a assistir a les contraccions que es faran aquest 8 de març. Amb crits de «vaga feminista», «ens volem vives» i sota el lema «ens volen callades i ara ens sentiran», aquesta concentració va estar organitzada pels col·lectius feministes de Reus que van omplir els carrers de Reus  de torxes. 

Centenars de persones van participar en la Marxa de Torxes a Reus | Laia Riba

"ATENCIÓ: Les centrals nuclears de Tarragona podrien tancar en menys de 20 anys" "MALES NOTÍCIES: Tarragona no tindrà trens d'alta velocitat a baix cost"