GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Vimbodí i Poblet es converteix en la capital del vidre un any més amb el Vitrum

Els dies 6 i 7 d’octubre Vimbodí i Poblet es torna a proclamar capital del vidre. Sortegem un 'matrimoni de vidre' entre els nostres seguidors a Instagram

 

Cada octubre, des de l'any 2014, el municipi de Vimbodí i Poblet aplega durant un cap de setmana vidriers d'arreu del país que treballen aquest material de manera tradicional i utilitzant diferents tècniques. Aquest esdeveniment s'organitza sota el paraigua del festival Vitrum, la festa per excel·lència del vidre artesà a Catalunya i any rere any guanya més adeptes que es meravellen amb la forma de treballar dels vidriers.

 

 

Des de vidre bufat, passant per la vitrofusió, el vitrall, l'esmalt, la joieria... totes les tècniques per treballar aquest fràgil i bonic material tenen cita a Vimbodí i Poblet. Enguany el Vitrum 2018 se celebra el dissabte 6 d’octubre i el diumenge 7 d'octubre, i es podrà gaudir d'un mercat artesanal amb peces úniques i es podrà veure en directe els artesans de diversos oficis amb espectacles i demostracions a l'aire lliure o al Museu i Forn del Vidre de Vimbodí.

 

Actuacions musicals al Vitrum

La festa inclou altres activitats relacionades amb la tradició vidriera, que està molt arrelada al municipi, com tallers i jocs infantils, exposicions, conferències, visites guiades al museu, esmorzar popular, concurs de beure amb porró, etc. Però, cal destacar una novetat. Si en les anteriors edicions la música es limitava a l’espectacle Vitrumusical del dissabte a la nit, aquest cinquè Vitrum comptarà amb un total de quatre actuacions musicals, a càrrec de Joan Reig, Maria Jacobs, Alexandre Bonanit i Cover H.

 

 

 

De fet, la vila s'endinsa tant en el món del vidre que fins i tot els restaurants ofereixen aquells dies menús temàtics basats en aquesta tradició. Una festa única a Catalunya tant pel seu contingut com per la varietat d'actes que inclou, i apta per a visitar amb tota la família ja que barreja lleure, ciència i tradició a parts iguals. L'Ajuntament de Vimbodí i Poblet, amb la col·laboració de les entitats socials de la vila, particulars i diferents ens públics i privats són els encarregats cada any de tirar endavant la celebració d'aquest esdeveniment.

 

L'actriu i escriptora Sílvia Bel serà la vidriera d'honor de Vitrum 2018 | David Ruano

 

La Vidriera d'honor

L’actriu Sílvia Bel, actriu i escriptora catalana que ha treballat en sèries com 'Ventdelplà', 'El cor de la ciutat' o obres de teatre com 'La plaça del diamant', serà la Vidriera d’honor d’aquesta edició de Vitrium per la seva contribució a la cultura i al lleure i pel seu compromís amb el país, valors que també caracteritzen l’ofici de vidrier. Recollirà la peça de vidre que l’acredita com a tal, en un acte públic dissabte 6 d'octubre a la tarda. L'activitat vidriera està present en l'entorn familiar de Sílvia Bel. Vitrum també inclou com a novetat la participació de l’alabastre de Sarral com a artesania convidada, com a reconeixement pels cent anys del primer taller modern d’alabastre en aquest municipi veí de la Conca de Barberà. 

 

Imatge del 'matrimoni' de vidre que sortegem. | TarragonaDigital

 

Sortegem un 'matrimoni de vidre' gentilesa de Vitrum

Des de TarragonaDigital.com volem premiar els nostres lectors amb el sorteig d'un matrimoni de vidre amb motiu de la celebració del Vitrum. El 'matrimoni' de vidre és una de les peces més originals que es fan al Museu i Forn del Vidre de Vimbodí i Poblet, i es tracta d'un setrill amb dos brocs o només un que permet emmagatzemar oli i vinagre en un mateix recipient sense que es barregin. Per participar al sorteig, només cal que busqueu el post al nostre Instagram @TarragonaDigital i seguiu aquests senzills passos:

Feu-vos seguidors de @TarragonaDigital

Busqueu el post sobre el sorteig que es publicarà durant la jornada de l'1 d'octubre. Feu «M'agrada» al post i etiqueteu dos amics més perquè també puguin participar al sorteig.

— Per tenir més opcions, podeu fer captura del post i penjar-lo al vostre Stories mencionant @TarragonaDigital.

— Teniu temps per participar fins al dijous 4 d'octubre al matí. Estigueu molt pendents als vostres missatges directes a Instagram perquè si sou els guanyadors us contactarem per aquesta via. Molta sort!