GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

L’Ajuntament de Montblanc programa l'activitat «A la vinya, en família» per apropar la vinya a les famílies

La gimcana recorrerà les vinyes i les instal·lacions del celler Mas Foraster de Montblanc
L’activitat tindrà lloc a les vinyes i el celler de Mas Foraster de Montblanc | Cedida

 

L’Àrea de Turisme de l’Ajuntament de Montblanc estrena una nova activitat gratuïta, adreçada al públic familiar, amb l’objectiu d’apropar el cicle de la vinya i l’elaboració del vi a les famílies amb nens. La primera edició de «A la vinya, en família» es celebrarà el dissabte 22 de juny a les 9.00 h del matí.

 

L’activitat tindrà lloc a les vinyes i el celler de Mas Foraster de Montblanc, on, a través d’una gimcana, els participants hauran de respondre preguntes sobre les varietats de raïm, la climatologia o el tipus de sòl, que es trobaran ocultes en ampolles de vi escampades al llarg del recorregut. Així, els més petits descobriran de manera amena i divertida un dels conreus tradicionals de la comarca. En tot moment s’anirà acompanyat d’un guia i els guanyadors rebran un obsequi de l’Oficina de Turisme. Al finalitzar la gimcana, tots els participants gaudiran d’un esmorzar amb productes locals i de temporada, i s’oferirà una degustació de vi i most.

 

Per participar-hi és necessari inscriure’s prèviament enviant un correu electrònic a l'Oficina de Turisme, trucant al 977 861 733 o bé a través del mateix web. L’activitat és gratuïta i té un aforament limitat. És apta per a totes les edats i requereix l’ús de calçat còmode per caminar per la vinya. 

 

«A la vinya, en família» és la segona activitat de les organitzades dins el cicle «Viu Montblanc en família» i està emmarcada dins la iniciativa d’intervenció coordinada PECT TurisTIC en família, operació La Història fa turisme. El PECT TurisTIC en família és un projecte de recerca i innovació que ha de marcar un abans i un després en el turisme de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre, un punt i a part en la seva definició i gestió com a destinacions turístiques familiars. D’aquesta manera, la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre es converteixen en un observatori i laboratori europeu de referència en tecnologies i tendències en turisme familiar.

 

Els guies turístics de Montblanc finalitzen tres setmanes de formació

Per altra banda, els guies de Montblanc, conjuntament amb l'Oficina de Turisme de Montblanc, acaben aquesta setmana les propostes formatives de primavera. Durant dos caps de setmana s'han realitzat unes sessions monogràfiques centrades en aspectes arquitectònics i artístics de l'església de Santa Maria. La formació ha estat dirigida per l'historiador Joan Fuguet, qui ja va ser l'encarregat de coordinar l'any passat unes sessions centrades en l'església de Sant Miquel.

La formació es complementa amb sortides de camp per veure models de visites guiades en altres territoris del país. | Cedida

 

Una vegada més les seves aportacions han servit per a què els guies ampliïn coneixements específics de l'edifici i d'aquesta manera puguin aprofundir en les explicacions i garantint la percepció de qualitat en les visites a Montblanc. Aquestes sessions s'emmarquen en el calendari de formació continuada que reben els Guies de Montblanc i que enguany es va iniciar amb unes sessions dedicades al món del vi i la vinya coordinades per la Conca 5.1.

 

La formació es complementa amb sortides de camp per veure models de visites guiades en altres territoris del país. Precisament el proper cap de setmana els guies es desplaçaran al Berguedà, on visitaran entre d'altres, espais com la Colònia Vidal de Puig-reig, la Torre de l'Amo de Viladomiu Nou o el Museu del