Activitats culturals i familiars al Museu Comarcal de Montblanc

Del 17 de juliol al 30 d'agost s'oferiran des de conferències i tallers familiars a tasts de vins
Imatge d'arxiu de Montblanc. | Redacció

 

 

Aquest juliol i agost el Museu Comarcal de Montblanc ofereix activitats culturals diverses per a un públic familiar; des de conferències i tallers familiars a tasts de vins.

 

D'aquesta manera, dins del cicle 'Entorn del Vi', s'han programat diverses conferències amb l'objectiu de donar a conèixer i redescobrir el món del vi a la Conca de Barberà. Amb aquesta activitat el Museu Comarcal dóna veu als agents que treballen en  el sector del vi a la Comarca per donar a conèixer en quin estat es troba el món del vi i la viticultura a la comarca, com s’ha arribat fins aquí i quins reptes i projectes de futur hi ha posats en aquest sector.

 

En acabar cadascuna de les conferències, que tindran lloc els dies 26 de juliol i 30 d'agost, s'oferirà un tast de vi a càrrec de diversos cellers de la Conca.

 

 

Tallers familiars per conèixer el patrimoni de la Conca

D'altra banda, el Museu Comarcal de la Conca de Barberà ha programat també activitats de caire familiar per aprendre i conèixer a partir del patrimoni de la comarca: 'El poder del símbol' (CIAR) i 'La Revolució Neolítica'.

 

El poder del símbol tindrà lloc el 17 de juliol a dos quarts de vuit del vespre, al CIAR; una proposta familiar per conèixer la tècnica i l'evolució de l'art rupestre de les Muntanyes de Prades, un conjunt d'abrics que han estat declarats Patrimoni Mundial per la UNESCO. Mentre que, 'La Revolució Neolítica' es farà el dia 25 de juliol al Museu Comarcal (Casal dels Josa), i té per objectiu conèixer els canvis que es desenvolupen en aquesta època en l'àmbit social, econòmic, industrial i cultural, tot valorant els treballs arqueològics i la importància dels materials trobats en els jaciments i excavacions de la comarca.