L'Ajuntament de Sarral treballa per fer arribar la fibra òptica a totes les cases

El confinament ha fet paleses les mancances d'un servei que, tot i que desplegar-se fa un any, sols abasta la meitat del poble
L'internet ha tardat un any en arribar a l'Ajuntament de Sarral. | cedida
 

El març del 2019, Sarral i Rodonyà informaven de la instal·lació de fibra òptica als seus municipis. En el cas de Sarral, es preveia que el desplegament, fet per la companyia Orange i aprovat en un projecte de l'anterior mandat, estaria complet abans que acabés el primer semestre, i que a partir d'aquest ja se'n faria ús. Però un any i tres mesos després, la fibra òptica tan sols abasta una meitat dels habitatges del poble i molts veïns i veïnes tenen dificultats quotidianes per accedir amb normalitat a internet, treballar-hi, formar-se i gaudir de l'oci i la cultura.

«L'accés a Internet és una necessitat bàsica»

L'Ajuntament ha informat, en aquest sentit, que està treballant per tal de fer arribar la connexió a tots els racons del municipi, ja que la fibra òptica és una eina eficaç de transmissió d'idees que, a més, ajuda a fixar la població i les empreses al territori. El govern està convençut que «l'accés a Internet representa una necessitat bàsica», inclús un dret, assegura, «que és bàsic per fer funcionar els negocis i l'economia». Per això, s'ha compromès a solucionar el problema i ja està treballant amb Orange en un nou pla per a desplegar íntegrament i completa la fibra

La fibra òptica encara no ha arribat a totes les cases de Sarral un any després de ser instal·lada. | TarragonaDigital

El confinament ha agreujat les mancances del servei

El cert és que el confinament —i la intrínseca necessitat de fer ús, potser més elevat, d'Internet— ha posat de relleu i ha agreujat aquestes mancances existents en aquest servei. «Som plenament conscients de la problemàtica i són molts els sarralencs que se'ns han adreçat per queixar-se. Al mateix edifici de l'Ajuntament ha tardat un any en arribar la fibra», explica Ricard Miquel, regidor de Noves Tecnologies. Miquel apunta a que es tracta d'un problema heretat, «perquè no es va vetllar correctament pel dsplegament que en fei l'operadora, que al cap i a la fi és l'encarregada de dur-ho a terme». 

"Oberta la primera piscina municipal d'estiu de la Conca de Barberà" "L'Espluga de Francolí reobre la biblioteca amb mesures de seguretat"