Les farmàcies de Montblanc tindran dos aparcaments reservats per als usuaris

L'objectiu és evitar cotxes en doble fila davant de les farmàcies
L'aparcament està identificat amb una creu de color verda al mig de l'estacionament. | Ajuntament de Montblanc

 

L'Ajuntament de Montblanc, seguint la recomanació de la Unió Europea i donant resposta a la petició de les farmàcies del municipi, ha decidit habilitar dues reserves d'aparcament per als usuaris de les dues farmàcies de la localitat. És una senyalització única per a les farmàcies, i consisteix en la reserva de dues places d'estacionament.

Per això, en coordinació amb la Policia Local, s'ha dissenyat un pla d'ubicació i funcionament. Aquests aparcaments, que s'han començat a controlar el dilluns dia 16 de juliol de 2018, estan ubicats a la zona més pròxima possible a cada farmàcia. L'aparcament està identificat amb una creu de color verda al mig de l'estacionament, i a la vorera hi ha la senyalització vertical, on consta que el termini màxim serà de 15 minuts. L'objectiu és evitar cotxes en doble fila davant de les farmàcies i facilitar l'accés a persones que poden anar a les mateixes per urgències i amb poca mobilitat.

 

Aquest temps serà gestionat per les pròpies farmàcies que facilitaran un rellotge als usuaris que hauran de col·locar a la part davantera del vehicle de forma visible, fent constar l'hora a la que han arribat, i després s'haurà de retornar a la mateixa farmàcia. El control del rellotge serà revisat pels agents de Policia Local, que comprovaran que els vehicles estacionats estiguin a la farmàcia i no en altres llocs.

Per al bon funcionament d'aquesta iniciativa, la Policia Local i les pròpies farmàcies sol·liciten als ciutadans civisme a l'hora d'utilitzar aquestes reserves d'estacionament, perquè es deixin per a casos d'urgència o per a aquelles persones que tinguin més difícil la mobilitat, a més de no excedir el temps estimat de la seva utilització.