Santa Coloma de Queralt Celebra l'Aplec del Romesco

Se celebren els 25 anys de la jornada gastronòmica dedicada al romesco colomí
Les activitats de l'aplec han començat al voltant de les 17.30 hores | B.H.

 

La vila de Santa Coloma de Queralt ha celebrat avui, dissabte 21 de juliol, la 25a edició de l'Aplec del Romesco, la jornada gastronòmica que se celebra el tercer dissabte de juliol i de la qual el romesco colomí n'és el principal protagonista. Els actes han començat les 17.30 hores amb uns balls de sardanes del XXIII Aplec de les Sardanes a la plaça Major amb acompanyament de la Cobla Ciutat de Girona i la Cobla Mediterrània. L'aplec sardanista ha representat el ball d'una sardana molt especial, composta especialment per a l'ocasió: la Sardana del romesco colomí.

 

25è Aplec del Romesco

Mentre la gent gaudia de les sardanes, el romesco colomí s'anava cuinant a poc a poc i amb cura per estar llest per servir-lo com a sopar. A causa del temps, una mica ennuvolat i amb algunes estones de fresca, la jornada ha començat amb un ritme lent; però cap a les 19.00 hores han anat arribant els participants del Concurs de Romesco i la gent s'ha anat aplegant a la plaça. Els guanyadors del concurs s'han donat a conèixer just abans del sopar. Paral·lelament s'ha dut a terme un altre concurs al qual s'hi podia participar amb la simple adquisició d'un tiquet pel valor d'1 €. Els guanyadors dels dos concursos han rebut una panera del 25è Aplec del Romesco.

 

Al voltant de les 21.00 hores tot estava a punt per a començar el sopar. Després d'hores de preparació, el característic romesco colomí ja estava llest per a ser degustat. A Santa Coloma de Queralt tenen un romesco una mica especial que s'elabora amb bacallà, una picada d'ametlles, espècies, alls, bitxo i altres ingredients. El menú complet del sopar, a banda del romesco, comptava amb una amanida de primer plat i unes postres a triar entre una peça de fruita i un pastís. A més, durant la nit les cobles han deixat pas al grup Excelsior, que ha acompanyat el sopar amb la seva música. Podeu veure les imatges de la jornada entrant en aquest enllaç.

 

 

El Concurs de Romesco ha reunit participants de totes les edats | B.H.

 

 

25 anys de romescada

Assolir els vint-i-cinc anys de continuïtat d'una iniciativa és quelcom molt més senzill de dir que de fer. Ja fa un quart de segle dels Amics del Romesco organitzen aquesta jornada gastronòmica i, per a donar encara més força al romesco colomí s'han fet unes plaques distintives que s'entregaran a tots els establiments del municipi que elaborin romesco colomí. D'aquesta manera es reconeix a tots aquells negocis que aposten per la tradició i la cultura del municipi.

 

Visites guiades a Cal Jaume Punto

A banda dels actes a la plaça Major, entre les activitats de l'Aplec del Romesco també hi havia l'oferta de dues visites guiades (a les 18.00 i les 19.00 hores) a l'antiga botiga queviures de Cal Jaume punto, la qual va tancar les seves portes als anys 60 i que s'ha reobert recentment com a atracció turística.

 

El romesco colomí que s'hauria de servir al sopar s'ha anat cuinant entre sardana i sardana | B.H.