Arriba la popular Pastanaga Assassina a Vimbodí i Poblet

L'Ajuntament ha proposat aquest joc de rol basat en eliminar adversaris tocant-los amb una pastanaga, que s'ha fet popular a molts pobles del territori
Imatge d'un dels actes de cultura popular de la Festa Major de Vimbodí i Poblet 2016. | J.M.Potau

Quan falta aproximadament un mes de la celebració de la 36a edició de la Setmana de la Joventut de Vimbodí i Poblet, organitzada per l'Associació Juvenil Somdepoble, l'Ajuntament de la localitat de la Conca de Barberà ha llençat una proposta atrevida per anar escalfant motors. Es tracta del joc de la Pastanaga Assassina, una pràctica que en els darrers temps s'ha popularitzat a molts pobles del territori català. 

El joc acabarà quan resti un supervivent

La Pastanaga Assassina és un joc de rol que consisteix en eliminar als adversaris tocant-los l'esquena suaument amb una pastanaga. Tots els participants, d'aquesta manera, són tant víctimes com assassins, i per tant, cada jugador ha de tenir com a objectiu eliminar una víctima i, al mateix temps, evitar l'atac de qualsevol altre jugador. Si més no, les bases del joc imposen diverses normes per fer el joc més just, com per exemple la prohibició d'atacar un rival que sigui al cotxe i aquest en moviment. Tampoc es pot quan el rival sigui a casa, o la prohibició de matar al WC o de comunicar a un altre jugador el nom de la persona que es porta a la targeta.

L'inici del joc estarà marcat pel toc de campanes, que sonaran el divendres 26 de juliol a les dotze del migdia. En canvi, el final arribarà quan només resti un supervivent, o bé el 13 d'agost a les dotze. El supervivent rebrà una càmera de fotos instantània com a premi, mentre que l'assassí amb més morts s'endurà uns auriculars amb Bluetooth, i el participant que escrigui la millor esquella, un altaveu portàtil.

El període per inscriure's finalitza el diumenge dia 21 de juliol, i per poder-ho fer és necessari viure a Vimbodí i Poblet, almenys durant el transcurs del joc. A més, l'edat mínima per a jugar-hi és de 16 anys, i els menors ho podran fer amb l'autorització del pare, mare o tutor/a legal.

"L'Espluga de Francolí es troba immersa en el Faistiu, la Setmana de la Joventut del municipi" "🍽AGENDA: Arriba la 7a edició del Dimecres Tapa de Montblanc!"