Instal·len fibra òptica a tot el municipi de Barberà de la Conca

L'Ajuntament ha informat que, qui ho desitgi, ja pot contractar el servei
El municipi de Barberà de la Conca. | cedida

 

El municipi de Barberà de la Conca ja disposa de fibra òptica en tot el poble. Així ho ha fet saber l’ajuntament, que ha informat que ja ha estat instal·lada i que, a partir d’ara, tot aquell qui ho desitgi podrà contractar el servei.

 

Això suposa que els veïns i veïnes de Barberà de la Conca podran tenir accés a connexions d’Internet d’alta velocitat, gràcies a aquesta instal·lació.

 

L’arribada de la fibra òptica és un dels temes pendents que tenen alguns municipis petits i d’altres no tan petits. De fet, a la Conca de Barberà, hi ha diversos pobles que han fet recentment la instal·lació i d’altres que tenen pendents de fer-la.

 

Un d’aquests exemples és Sarral, que aquest primer semestre de l’any ha desplegat la fibra òptica en el municipi, la qual cosa ha suposat un important benefici tecnològic tant per les empreses com pels particulars que resideixen en el poble.

 

A la comarca veïna, al municipi de Rodonyà, a l’Alt Camp, també es va establir que aquest any es posaria en marxa la fibra òptica al poble.

 

Després d’una reunió amb l’empresa que ha de dur a terme la instal·lació, l'ajuntament va informar que a finals d’aquest any els nuclis de Rodonyà, la Pineda de Santa Cristina i l’Alzineta comptarien ja amb aquest servei.  

 

El Baix Penedès, a la cua del desplegament de fibra òptica

D’altra banda, el Baix Penedès és una de les comarques de Catalunya amb un menor desplegament de la fibra òptica. A finals del 2018, la fibra només s'havia desplegat a un 18% del territori, mentre que la mitjana de Catalunya és d'un 70%. Són dades de la Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP).

 

La comarca ha perdut quatre llocs en el conjunt d'aquest índex que elabora anualment la patronal penedesenca. 

 

Una de les causes ha estat el gran retrocés que ha tingut en infraestructures de comunicació i transport, on s'inclou el desplegament de la fibra òptica, element essencial perquè noves empreses s'implantin a la comarca.

 

El Baix Penedès ha caigut 13 posicions en aquest àmbit, un fet que contrasta amb l'important avenç que s'ha registrat a la resta del país.