La Muralla Sant Jordi de Montblanc tindrà un únic sentit de circulació

L'Ajuntament vol aconseguir millorar la fluïdesa del trànsit entre les dues zones escolars de la vila
L'Ajuntament vol treballar per reordenar el trànsit i fer un Montblanc més eficaç i sostenible | Cedida

 

El carrer Muralla Sant Jordi de Montblanc passarà a ser de sentit únic a partir del proper dilluns 30 de setembre. L'Ajuntament de Montblanc vol començar, així, a ordenar el trànsit en algunes de les principals artèries de comunicació del municipi. En aquest cas, la muralla Sant Jordi serà d'un únic sentit entre el carrer Santa Coloma de Queralt i l'avinguda Doctor Folch, amb l'objectiu de millorar el trànsit entre les dues zones escolars de Montblanc, sobretot en les hores punta d'entrada i sortida de les escoles.

 

Els vehicles podran anar des de l'escola Mare de Déu de la Serra cap a la zona escolar pública on hi ha la llar d'infants, l'escola Les Muralles i l'institut Martí l'Humà. Tot plegat forma part d'un futur pla de mobilitat que el consistori començarà a treballar per implantar l'any vinent. Aquest carrer, precisament, inclourà camins escolars segurs.

 

El regidor de mobilitat, Oriol Pallissó, destaca que «volem començar aquest pla de mobilitat detectant les artèries principals de comunicació, com aquesta del carrer Muralla Sant Jordi, i treballar per reordenar el trànsit i fer un Montblanc més eficaç i sostenible».

 

Amb l'obertura del carrer Senan, els vehicles que pugin per l'avinguda Doctor Folch, podran després fer canvi de sentit passant per aquest nou carrer que es va estrenar fa uns mesos. L'alcalde, Josep Andreu, ha dit «que aquests canvis comportaran nous hàbits, i demano a la població que estiguin atents i que hi hagi el màxim de col·laboració». A més, es millorarà un dels punts perillosos del carrer Muralla Sant Jordi, davant del portal que porta el mateix nom, on ara tenia prioritat un dels sentits.

 

També es senyalitzarà aquesta setmana el pas elevat que s'ha instal·lat a l'encreuament entre l'avinguda Doctor Folch i muralla Sant Jordi, que facilitat l'anada a l'escola dels nens i nenes. També s'aprofitarà aquest canvi per prohibir l'estacionament al primer tram del carrer Josep Maria Tossas, fins al carrer de la Vinya, per aconseguir una millor fluïdesa en aquest encreuament. Els treballs de senyalització vertical i horitzontal per indicar el sentit únic començaran aquest dimecres i els canvis es posaran en marxa el proper dilluns dia 30 de setembre.