Ple de l'Ajuntament de Montblanc.

Terratrèmol polític a Montblanc: ERC forma grup propi i el partit de Pep Andreu desapareix

Quatre dels set regidors de l'equip de govern passen a formar part del nou partit del plenari

Dia de canvis destacats en l'organització política del plenari municipal de Montblanc. Avui, els 4 regidors del govern vinculats a Esquerra Republicana de Catalunya a Montblanc han fet pública la  reestructuració del grup municipal a l'Ajuntament i, a partir d'ara, Carme Pallàs, Judit Pere, Oriol Pallissó i Francesc Xavier Viñas conformaran grup propi sota les sigles d'ERC i sense fer ús de la marca Agrupament Catalanista de Montblanc  amb la qual es van presentar als darrers comicis junt amb altres regidors i l'alcalde.

En aquest sentit, a les eleccions municipals del 26 de maig de 2019, Agrupament Catalanista de Montblanc – Acord Municipal, sota el paraigua d'Esquerra Republicana, va obtenir set regidors al consistori. Actualment però, diversos canvis  de militància d'alguns dels regidors de l'antic Agrupament Catalanista i les discrepàncies en relació amb el rumb del govern municipal han portat als 4 regidors vinculats a ERC a remodelar el grup municipal a l'Ajuntament mantenint-se dins el govern.


Diferències internes de l'equip de govern

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Amb aquest canvi, Esquerra Republicana vol evidenciar les diferències dins del  govern municipal i la necessitat de fer un gir social en les polítiques municipals arran de la situació de crisi social i econòmica generada per la pandèmia. Així, a partir d'ara, i amb la creació del grup municipal d'ERC, el govern municipal esdevindrà un acord de coalició entre el grup d'Esquerra Republicana i la resta de regidors que formaven part Agrupament (l’alcalde Josep Andreu, Francesc Benet i Santi Porta) a més de la regidora no adscrita Núria Besora.

Segons manifesta Oriol Pallissó, «la voluntat del nou grup d'Esquerra Republicana és de pacte i poder arribar a acords  per treballar amb la resta de regidors per la millora de Montblanc i la seva gent, objectiu que entenen que ha de ser l'únic del govern de l'Ajuntament de Montblanc».