La Conca de Barberà commemora el Dia Internacional contra la violència de gènere amb activitats i tallers

Del 2 de novembre al 15 de desembre, el Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Consell Comarcal de la Conca de Barberà realitzarà diferents activitats per la comarca
Consell Comarcal de la Conca de Barberà | Redacció

La Conca de Barberà commemorarà el 24 de novembre el Dia Internacional contra la violència de gènere. Tot i això durant tot el mes de novembre i part de desembre ja s’estan duent a terme activitats per tal de reflexionar, sensibilitzar, fer pedagogia i reivindicar tota la tasca feta i que falta per fer per tal d’erradicar la violència masclista.

Les activitats estan impulsades pel Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Consell Comarcal de la Conca de Barberà. Totes les activitats que es fan són gratuïtes i pretenen ser un punt de trobada de persones de la comarca que volen, també, commemorar la diada de forma reivindicativa. La programació d'actes compta amb la col·laboració de l'Institut Català de les Dones (ICD). Les activitats proposades són tallers, teatre o contacontes que es desenvolupen en diferents municipis de la comarca.

El dia 25 de novembre es llegirà el manifest institucional

El 25 de novembre tindrà lloc l’acte central amb la lectura del manifest institucional a càrrec de les conselleres comarcals Carme Amenós, Carme Ferrer, Judit Garcia, Sara Janer, Carme Pallàs i Rosa Sánchez. Serà a les 17.30 hores al Consell Comarcal, a Montblanc.

Aquest mateix dia i al mateix lloc també es posarà en marxa l’exposició ‘Juntes contra la violència de gènere', que es podrà visitar fins al 8 de desembre.

Taller sobre l’emprenedoria en femení

D’altra banda, el Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Consell Comarcal de la Conca de Barberà conjuntament amb Concactiva, organitza una acció per tal de commemorar el Dia Internacional de les Dones Rurals.

El dia 9 de desembre de les 18.00 a les 20.00 hores es durà a terme el taller ‘Claus de l'emprenedoria en femení en l'actualitat’ a càrrec de Blanca Moreno, sociòloga, directora de la consultoria MiT. Serà a la seu de Concactiva i requereix inscripció prèvia.

  

Trobada comarcal de dones a Solivella

Per últim, el dissabte dia 30 de novembre, les dones de la Conca de Barberà es trobaran a Solivella en la Trobada Comarcal de Dones, que se celebra de forma consecutiva cada any des del Consell Comarcal de la Dona.

  

Aquesta jornada festiva, promoguda també pel SIAD en col·laboració amb les associacions de dones de la comarca i dels ajuntaments, va néixer amb l'objectiu de crear un espai compartit d'experiències i vincles per enfortir l'associacionisme de la comarca.

Aquest any la trobada ha estat organitzada pel Grup Cultural de la Dona de Solivella i es commemorarà el Dia Internacional de les Dones Rurals. El programa d'aquesta diada constarà d'una visita cultural pel municipi, un dinar de germanor al pavelló poliesportiu i es clausurarà amb la representació de l'obra de teatre en versió catalana de ‘La jaula de las locas' a càrrec de la companyia La Teatr'Era.

Qualsevol dona pot participar en la trobada, estigui o no associada. Les inscripcions es poden fer fins al dia 26 de novembre a l'Associació de dones del municipi.

"🌧Dinar solidari a Montblanc pels afectats per la riuada" "❗L’Espluga de Francolí deixarà de celebrar la Nit d’Entitats i proposa un nou format"