El Consell Comarcal de la Conca de Barberà aprova la construcció d'una nova planta de tractament de residus

El projecte té un pressupost de 3,65 MEUR i les obres s'executaran l'any vinent
Imatge del dipòsit controlat del Centre Comarcal de Tractament de Residus, a l'Espluga de Francolí | Cedida

El Ple del Consell Comarcal de la Conca de Barberà va aprovar dilluns, per unanimitat, el projecte de construcció d’una planta de tractament de la fracció resta al Centre Comarcal de Tractament de Residus, situat a l’Espluga de Francolí. El pla de construcció ha estat redactat per l’empresa TPF Ingeniería i té un pressupost de 3.650.000 milions d’euros, finançat íntegrament per l’Agència de Residus de Catalunya.

Pel que fa als terminis, està previst que tots els tràmits administratius estiguin enllestits a finals d’any i que la construcció de la planta s’executi l’any vinent. L’objectiu d’aquest nou equipament, expliquen des del Consell Comarcal, és «donar compliment a la normativa europea sobre el tractament previ del rebuig, abans de dipositar-lo al dipòsit controlat i, de retruc, millorar el compostatge de la fracció orgànica».

La construcció de la planta de tractament permetrà també ampliar la planta de compostatge, una necessitat urgent després de l’ampliació de la recollida selectiva a la comarca de la Conca. El Consell Comarcal preveu que aquest nou equipament permetrà reduir el nombre de tones de residus que van a parar al dipòsit controlat.

"Atenció: Greus afectacions a la C-14 a Vilaverd per unes obres" "Suspesos: Els dos festivals de la Conca de Barberà que no es faran per la Covid-19"