La crisi sanitària retarda la posada en marxa del nou sistema de recollida de residus de la Conca de Barberà

S'havia d'iniciar l'1 de maig

El nou servei de recollida dels residus municipals de la Conca de Barberà amb contenidors amb obertura magnètica es posposa a causa de la crisi sanitària. D'acord amb les previsions inicials, aquests serveis haurien hagut de posar-se en marxa el proper dia 1 de maig, però les mesures adoptades per l'Estat, mitjançant la declaració de l'estat d'alarma, així com la normativa estatal i catalana, han suposat un impacte en els contractes vinculats a tot tipus de serveis i prestacions contractades pel Consell Comarcal, i ha fet necessari replantejar la data d'inici del servei. En aquest sentit, s'iniciarà el dia 1 de setembre, mentre que el sistema de recollida porta a porta començarà l'1 d'octubre

El nou servei comarcal de recollida d'escombraries preveu la implantació d'un sistema de recollida porta a porta a Montblanc, l'Espluga de Francolí, Santa Coloma de Queralt, Sarral, Vimbodí i Poblet, Barberà de la Conca i Vilaverd. A la resta de municipis s'instal·laran contenidors tancats amb targeta magnètica d'obertura.

El nou model de gestió es posa en marxa de forma paral·lela al nou contracte de la brossa adjudicat el passat mes de setembre a l'empresa Urbaser SA-Corporación CLD Servicios Urbanos de Tratamientos de Residuos SL (UTE Conca de Barberà III) per un preu anual d'1.600.000 euros. El nou contracte preveu també renovar la flota de vehicles per uns de més sostenibles i ecològics.

"El poble de Tarragona que crearà la seva pròpia energia" "Important renovació d'alguns carrers del nucli antic de Sarral"