GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

La Conca de Barberà serà escenari de debats sobre el món rural, l’enoturisme i el canvi climàtic

Es faran en diversos llocs de la comarca, però l’estrena serà al Museu de la Vida Rural l’11 de maig amb un debat sota el títol de ‘Ruralitats’
El Museu de la Vida Rural a l'Espluga de Francolí, acollirà dos dels debats. | Antonio Bistouras

 

L’Associació La Conca 5.1 presenta la sisena edició del cicle de debats 'Visions 5.1', que se celebrarà durant els mesos de maig i juny en diversos escenaris de la Conca de Barberà. Per celebrar aquest sisè aniversari, l’edició d’enguany s’ha envoltat de personalitats de renom del món del vi, el territori i del desenvolupament local. Seguint el format d’anys anteriors, es duran a terme fins a tres debats amb l’objectiu de reflexionar sobre el món rural, l’energia, el canvi climàtic i l’enoturisme.

 

L’estrena del cicle Visions 5.1 serà dissabte dia 11 de maig a les 18.00  hores al Museu de la Vida Rural de L’Espluga de Francolí. Sota el títol de ‘Ruralitats’ el debat reunirà en un mateix espai diverses persones: la veterinària rural i escriptora Maria Sánchez; la poeta i viticultora Pili Sanmartín; l’emprenedora Mireia Font; Gemma Flores Pons, membre de la cooperativa l’Aresta de Santa Coloma de Queralt i de l’Ateneu Cooperatiu del Camp‐Coopcamp; la ramadera Pebbels Gimenez; el gerent de Concactiva Jordi París; la directora del Museu de la Vida Rural, Gemma Carbó i la periodista i escriptora Montserrat Serra. Tots ells debatran sobre la realitat dels territoris rurals i les estratègies per dinamitzar i valorar tot el que neix d’aquests entorns.

 

El Museu de la Vida Rural també acollirà el segon debat del cicle

El Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí tornarà a ser escenari del segon debat del cicle. En aquest cas tindrà lloc el 31 de maig a les 19.00 hores i portarà com a títol ‘Energies’. Serà una jornada que versarà sobre alternatives energètiques, el medi ambient i el canvi climàtic.

 

Els ponents del debat seran Assumpta Farran, membre de la Fundación Energías Renovables; Anna Pérez, membre de la Xarxa Internacional d’observació del canvi climàtic Climate Tracker i del moviment Justícia Climàtica; Ferran Civit, un dels impulsors de la Llei Catalana del Canvi Climàtic, la secretària del Consell Rector de la cooperativa energètica Som Energia; Maria Crehuet, responsable de polítiques energètiques de l’Associació de Micropobles de Catalunya i Josep Espluga, Doctor en Sociologia i investigador especialitzat en conflictes socioambientals.

 

Tercer debat, sobre l'enoturisme

El debat que tancarà aquesta edició de ‘Visions 5.1’ porta el títol d’ ‘Enoturismes’ i se celebrarà el 21 de juny a les 19.00 hores a la Sala de les Corts Catalanes del Centre Cultural Anselm Turmeda de Montblanc. Els ponents explicaran de quina manera podem atraure visitants i generar economia local a les zones productores de vi i gastronomia.

 

En formaran part el sociòleg i escriptor Lluís Tolosa; els membres del projecte enoturista.cat, David Jobé i Judith Cortina; l’experta en comunicació enoturística, Míriam Clotet; la directora de comunicació del Celler Família Torres, Isabel Veà; la directora de l’Escola d’Enoturisme de Catalunya, Ester Garcia; la directora de l’Hostal Sport de Falset, Marta Domènech i la periodista Eva Vicens.

 

El cicle Visions 5.1 compta amb el suport de Vermuts Miró i la col·laboració del Museu de la Vida Rural, el Consell Comarcal de la Conca de Barberà, l’Ajuntament de Montblanc i l’Ateneu Cooperatiu del Camp.