Montblanc serveix més de 4.000 degustacions en la Mostra de Cervesa Artesana

La Mostra s’ha estrenat amb èxit a la capital de la Conca de Barberà. L'activitat formava part de #Safrània365
Mostra de Cervesa Artesana de Montblanc. | Cedida

 

El passat cap de setmana es va estrenar amb èxit la Mostra de Cervesa Artesana, que va tenir lloc davant el celler modernista de Montblanc. L'activitat formava part de #Safrània365, la programació de petits esdeveniments al voltant de la gastronomia i dels productes de proximitat que organitza l'Ajuntament de Montblanc. La mostra es va fer els vespres de divendres 9 i de dissabte 10 d’agost i va anar acompanyada per la música del Dj Energy For You. 

Al llarg dels dos dies es van servir més de 4.000 tastos de cervesa artesana de productors del territori més proper: Boixets de Vimbodí i Poblet, La Montblanquina de Montblanc, Segarreta de Santa Coloma de Queralt, Les Clandestines de Montferri i Matoll de Belianes.

Es va complementar amb la participació de membres de la Cooperativa Fet a la Conca, i es va poder gaudir de degustacions ofertes per la Cansaladeria Ca la Cova de Vimbodí, i el Forn de Pa Cal Tullet de l'Espluga de Francolí i Montblanc.

Mostra de Cervesa Artesana de Montblanc. | Cedida

Els tastos de cervesa es feien amb uns gots commemoratius que en adquirir-los s'acompanyaven d'una bossa de patates.

Presentació de la cervesa oficial #Safrània365

L’estrena de la Mostra de Cervesa Artesana va servir per presentar la cervesa oficial #Safrània365, una cervesa rossa artesana elaborada per Boixets amb aigua de les Muntanyes de Prades i safrà de la Conca de Barberà. Se'n va produir una quantitat limitada i es van servir prop de 400 tastos.

La mostra es va iniciar cada dia a les 19.00 i es va acabar a les 23.00 hores, per la qual cosa va servir com a activador dels restaurants de la vila a l'hora de sopar.

Exitosa estrena de noves propostes de turisme familiar

El passat cap de setmana es van estrenar tres activitats turístiques adreçades a famílies que també formen part de #Safrània365. Precisament, n'hi va haver dues que es van realitzar en el marc de la Mostra de Cervesa Artesana.

El taller ‘Com i amb què s’elabora la cervesa?’ dirigit per la Segarreta va permetre descobrir els cereals amb què es fa la cervesa i tastar el most. ‘Art en vidre’, coordinat per Juga i aprèn, va ser una activitat creativa pintant sobre ampolles de cervesa. Entre les dues tardes, hi va haver prop d'un centenar de participants, entre petits i grans, que en van fer una valoració molt positiva.

Plantada de safrà a Montblanc. | Cedida

L'altra activitat del cap de setmana va tenir lloc els matins de dissabte i diumenge. A les instal·lacions d’Aromis es va fer una plantada de safrà dirigida per Joan Cartanyà que va tenir una magnífica acollida, omplint cada sessió.

Es va explicar el conreu del safrà, la història, la tradició i l'estreta relació que té amb el territori de la Conca de Barberà i la Baixa Segarra. La plantada dels bulbs es complementarà d'aquí a tres mesos, els dies 9 i 10 de novembre amb la collita de les flors i el taller de desbrinar.

"🔥ATENCIÓ! Crema un incendi de vegetació al terme municipal de Conesa" "El Danseu Festival de Les Piles tanca amb èxit la seva 7a edició"