L'Exèrcit espanyol desinfecta el Monestir de Poblet com a mesura preventiva

L'Estat, que n'és el propietari, va oferir els treballs a la comunitat monàstica i aquesta ho va acceptar
Un membre de l'Exèrcit desinfectant la plaça del monestir de Poblet | Àngel Ullate

Una trentena de soldats de l'Exèrcit espanyol han desinfectat aquest dijous al matí diverses zones públiques del Monestir de Poblet, com l'hostatgeria i la plaça, davant la pandèmia del coronavirus. El monestir és propietat de l'Estat i, fa uns dies, les institucions espanyoles van oferir la desinfecció a la comunitat monàstica. En tractar-se d'un indret molt freqüentat -fins que va haver de tancar portes-, van acceptar l'oferiment, segons ha explicat el pare abat, Octavi Vilà. La comunitat està formada per més d'una vintena de monjos que es troben bé de salut, segons Vilà. L'abat ha subratllat que els treballs es porten a terme de manera preventiva.

Els militars que s'han desplaçat a Poblet pertanyen al regiment d'infanteria 'Barcelona 63' de la caserna del Bruc. L'actuació la dirigeix un tinent coronel que pertany a la Tercera Subinspecció General de l'Exèrcit, amb seu a la ciutat comtal. Segons l'exèrcit, té una àmplia formació i experiència en aquesta mena de treballs.

«Ateses les característiques del monetari, la unitat està preparada amb els protocols necessaris per tal d'extremar la cura dels béns culturals, històrics i patrimonials», assenyalen fonts militars. En paral·lel, una altra secció del mateix regiment ha acudit aquest dijous a desinfectar la comissaria de la Policia Nacional a Tarragona. Dimecres el grup també va actuar a les comissaries de Reus i Tortosa.

L'Exèrcit al Monestir de Poblet per dur a terme tasques de desinfecció | àngel ullate
L'Exèrcit al Monestir de Poblet per dur-hi a terme tasques de desinfecció | àngel ullate

"El regal que han rebut els vimbodinencs de part del Museu del Vidre i l'Ajuntament" "L'entranyable regal que han rebut els veïns de Sarral per Sant Jordi"