Segona fase del desplegament de la xarxa wifi a la Conca de Barberà

En aquest cas es donarà cobertura als pobles de la zona de la Vall del riu Corb
En aquesta segona fase es donarà servei als pobles que encara no en tenen. | Shutterstock

 

Comença la segona fase del desplegament de la xarxa wifi a la Conca de Barberà. És per això que el Consell Comarcal de la Conca de Barberà està desplegant una xarxa de telecomunicacions per tota la comarca amb la finalitat de dotar de serveis d'Internet i de telefonia IP en aquells municipis que a dia d'avui encara en no tenen.

El Consell d'Alcaldes va ser informat aquest dilluns de la posta en marxa de la segona fase del projecte, adreçada a donar cobertura a la zona de la vall del riu Corb. El projecte de desplegament d'aquesta fase de la xarxa té un pressupost de 12.000 euros, segons han informat des del Consell Comarcal.

Ja s'ha millorat o donat cobertura en alguns municipis

En una primera fase, mitjançant l'empresa Aspwifi SL, ja s'ha dotat de cobertura total o parcial al diversos municipis de la comarca que o bé no en tenien, o tenien zones ‘d'ombra’. Aquests pobles són: Barberà de la Conca, Blancafort, Conesa, l'Espluga de Francolí, Forès, Montblanc, Pira, Pontils, Rocafort de Queralt, Santa Coloma de Queralt, Sarral, Vilaverd i Vimbodí i Poblet.

Ara, es preveu donar cobertura a la resta de municipis que no disposen d'un bon servei, centrats en aquesta zona del riu Corb. En aquest cas, s’ha arribat a un acord de col·laboració amb Informàtica i Wireless SLU, empresa especialitzada en aquest sector, que està interessada en proporcionar aquest servei a la comarca.

L'empresa ha estudiat i buscat els emplaçaments idonis per a la instal·lació dels equips necessaris per a la prestació d'aquests serveis. Ara s'encarregarà de dotar les torres de telecomunicacions amb els equips i tecnologia necessària per donar el servei d'Internet i IP.

  

Per la seva part, el Consell Comarcal assumirà el cost de la instal·lació de les torres que siguin necessàries per arribar a cobrir els municipis de Llorac, Passanant i Belltall, Savallà del Comtat i Vallfogona de Riucorb.

  

  

"ATENCIÓ: Restriccions de trànsit pel Ral·li Catalunya a Montblanc" "L'esdeveniment que acollirà Montblanc amb motiu de la Capital de la Sardana 2018"