Santa Coloma de Queralt

Santa Coloma de Queralt celebra el Dia Mundial del Medi Ambient amb una acció artística i social

El projecte artístic pretenia evidenciar la ceguesa de consciència davant el món

El passat dissabte dia 5 de juny, coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient i la convocatòria feta per Greenpeace, a la plaça Major de Santa Coloma de Queralt es va dur a terme una acció artística i social. La proposta va néixer de la mà de l'Escola de l'Art de viure de l'ONG Imaginari Kiku Mistu amb la participació de deu nois del centre Sirius que formen part del projecte 'A cegues'.

Sota la premissa que les arts ajuden a crear un món millor i a través de la metàfora dels ulls tapats, el projecte artístic pretenia evidenciar la ceguesa de consciència davant el món, la natura, les injustícies socials, el canvi climàtic i tota mena de desigualtats vigents, propiciant l'activisme, el despertar de la consciència i la importància d'actuar en primera persona de manera conseqüent.

Respectant en tot moment les pautes de prevenció a causa de la situació sanitària actual, es va dibuixar un gran cor al terra de la Plaça i cada un dels integrants, descalç i amb els ulls embenats, s'acostava a les cartolines verdes que estaven apilades a un extrem del cor. Una vegada superat el repte que comporta moure's per l'espai a cegues, després de tocar, olorar, palpar i connectar amb l'essència representada per les cartolines de color verd es produïa el despertar individual. Fruit del propi despertar cada noi convidava i acompanyava a un altre participant a fer el mateix. Finalment, els deu companys i alguns voluntaris del públic que van sumar-se a l'acció, havent-se tret la bena dels ulls, van crear un gran cor verd simbolitzant la nova consciència que vol reinventar el sistema per construir un món més just, respectuós i conscient.


Comentaris