clickània

Els dioramistes i botiguers de Clickània ja poden fer la sol·licitud telemàtica

El 12è Festival de Playmobil de Montblanc tindrà una durada de quatre dies: 12, 13, 19 i 20 d'octubre

L'Oficina de Turisme de Montblanc ha iniciat el procés d'inscripció de dioramistes i botiguers que prendran part a la dotzena edició de Clickània, el festival de Playmobil de Montblanc. Des de mitjans de febrer els interessats es poden descarregar les bases de participació a través del web www.clickania.cat i omplir un formulari  per sol·licitar poder ser un dels encarregats de muntar diorames o bé de disposar un espai de venda especialitzada.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Als dioramistes se'ls demana que acreditin experiència en aquest tipus de muntatges, que proposin temes originals i posades en escena inèdites, i que s'adaptin a les mides de diorames que suggereix l'organització. En el cas dels botiguers també es mira de garantir l'especialització i que els visitants puguin trobar peces úniques, descatalogades i les darreres novetats.

El període d'inscripció es tanca el 31 de març

A partir d'aquest moment l'organització farà la tria dels dioramistes. Es tracta d'un concurs en el qual el premi és participar a Clickània i una quantitat en metàl·lic en funció de les dimensions del muntatge. L'organització notificarà quins han estat els dioramistes i els botiguers escollits i s'iniciaran les tasques de distribució dels diorames. També s'anunciaran els temes que protagonitzaran una edició que, com cada any, presentarà novetats al mateix temps que consolidarà les propostes que més agraden al públic.

Imatge d'un diorama de Clickània 2018 a Montblanc | Redacció

 

Clickània 2019 tindrà una durada de quatre dies

El festival tornarà a omplir el recinte de Sant Francesc  durant dos caps de setmana d'octubre, els dies 12, 13, 19 i 20. Altra vegada tindrà una durada de quatre dies, després de diverses edicions extraordinàries de cinc o sis dies quan el festiu 12 d'octubre és intersetmanal.

De 8.000 a 19.000 visitants en 10 anys

Si s'observen les dades de visitants a Clickània, la gràfica detalla un augment progressiu; si l'any 2008 s'hi van aplegar només unes 8.000 persones –xifra molt destacada per ser la primera edició–, l'any 2017 es van arribar a les 13.000, amb pics com el de l'any 2015 quan hi van passar al voltant de 19.400 persones. Per tant, com diuen molts montblanquins i montblanquines, «Clickània és una de les fires més importants que es fan al llarg de l'any a la Vila Ducal».

Potser també t'interessa: