L'Espluga de Francolí viu un canvi històric: Josep M. Vidal és el nou alcalde

Som Espluga governarà amb majoria absoluta però amb la mà estesa a dialogar amb l'oposició
Josep M. Vidal en la presa de possessió com a alcalde de l'Espluga de Francolí. | Júlia Giribets

 

Pocs minuts abans de les 12.00 hores del migdia, la sala de plens de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí ja estava plena de gom a gom. Quedava només una estona per proclamar el nou alcalde del municipi. No es tractava només d’un canvi de cares al consistori sinó d’un canvi històric que trenca amb 16 anys d’alcaldia del convergent David Rovira. Per això, l’expectació era màxima.

 

Força gent ha seguit el ple dreta i uns quants més s’han quedat fora de la sala perquè a dins ja no s’hi cabia. Tots els regidors del plenari han jurat el càrrec «per la república catalana» excepte el de Nova Espluga, Francesc Sánchez, que ho ha fet «per Catalunya i l’Espluga de Francolí». Minuts després de les 12.00 hores, 8 vots (7 de Som Espluga i 1 de Nova Espluga) han proclamat com a alcalde a Josep M. Vidal, enfront dels 3 vots que han anat a Jordi Torre, de Junts per l’Espluga.

 

Vidal, ha agafat la simbòlica vara d’alcalde entre aplaudiments i visiblement emocionat. Durant el seu discurs d’investidura, ha destacat que s’enceta «una nova etapa que no serà fàcil, però serà fascinant». El nou alcalde s’ha mostrat obert a dialogar amb els dos partits de l’oposició i ha dit que «hem d’aixecar de nou l’Espluga i ho hem de fer entre tots».

 

En aquest sentit ha destacat la importància de «millorar equipaments i posar l’accent en el futur que són els infants, sense oblidar la gent gran». Vidal ha posat de manifest la voluntat de treballar també per a la comarca «amb els valors republicans i de forma equànime».

 

El nou plenari municipal de l'Espluga de Francolí. | Júlia Giribets

 

Per la seva banda, Jordi Torre (Junts per l’Espluga de Francolí), ha dit que farà una oposició «constructiva, responsable, suau en les formes i contundent en el contingut» i que mantindran una línia de diàleg «sempre oberta». Torre ha anunciat que «serem molt exigents amb la fiscalització del govern municipal: denunciarem qualsevol procés que no es faci a través dels principis de la transparència i aplaudirem allò que beneficiï els interessos del poble».

 

Per últim, el regidor de Som Espluga, Francesc Sánchez, ha dit que recolzarà «les propostes que siguin bones per l’Espluga» i han fet una crida de «fer pinya perquè el municipi tiri endavant», lluitant en temes com «el despoblament o l’envelliment de la població».

 

El nou Ajuntament de l’Espluga de Francolí queda compost per 7 regidors de Som Espluga, 3 de Junts per l’Espluga i 1 de Nova Espluga. Com a curiositat, és el plenari amb més dones de la comarca. Entre els assistents al ple, ha destacat la presència del fins ara alcalde, David Rovira, que s’ha mantingut en un discret segon terme assegut entre el públic.

 

Josep Andreu encara el seu últim mandat a Montblanc

Josep Andreu, votant en el ple d'investidura. | Cedida

 

Pel que fa a la capital de la comarca, Josep Andreu, d’Agrupament Catalanista de Montblanc, ha revalidat un cop més la majoria absoluta (la tercera) prenent possessió de l’alcaldia en el que serà el seu últim mandat, tal com ha anat anunciant darrerament.

 

A Sarral, canvi d’alcalde

Canvi d'alcalde a Sarral, amb Jaime Fornes al capdavant. | Cedida

 

Pel que fa a altres municipis de la Conca de Barberà, a Sarral, Jaime Fornes (FIC) ha estat investit alcalde després de consensuar un pacte amb ERC on es repartirà l’alcaldia amb Victòria Canyis, desbancant al fins ara alcalde, Josep Amill.

 

Ramon Mullerat, alcalde a Santa Coloma de Queralt

Ple de constitució del nou ajuntament a Santa Coloma de Queralt. | ERC Santa Coloma de Queralt

 

A Santa Coloma de Queralt, Ramon Mullerat (ERC) ha estat investit alcalde amb el suport de Junts per Santa Coloma. Compromís per Santa Coloma de Queralt, amb Magí Trullols al capdavant, queda a l'oposició.