L’Espluga de Francolí substituirà la Nit d’Entitats per una jornada dedicada a les associacions

Així es va acordar al Consell Sectorial d’Entitats, celebrat aquest passat dissabte
Consell d'Entitats de l'Espluga de Francolí. | Cedida

Aquest dissabte es va celebrar a l’Espluga de Francolí el Consell Sectorial d’Entitats. El punt més destacat va ser acordar substituir la Nit d’Entitats, que se celebrava en el marc de la Fira de Sant Vicenç, per una jornada popular dedicada a les entitats.

Després del debat, que va posar en qüestió si les entitats se sentien seva la nit d’Entitats, es va arribar a la conclusió que no era així i per aquest motiu es va veure necessari apostar per canvi de rumb.

Així doncs, a la propera Fira del gener no hi haurà la Nit d’Entitats, però sí que es mantindrà el Sopar de la Fira i es valorarà si es dóna continuïtat a l’actual format dels mèrits espluguins.

La idea del Consell Sectorial d’Entitats és fer una jornada on les entitats puguin fer intercanvi d’experiències i mostrar les seves activitats i on hi hagi un dinar o sopar popular de germanor. Tot i que no es va decidir la data, es va proposar de cara a l’estiu, per tal d’afavorir l’assistència de tots els públics.

Altres acords i debats del Consell Sectorial d’Entitats

Al Consell també es va parlar de les funcions i els objectius que s’havien de marcar a partir d’ara, tenint en compte que de moment ha desaparegut l’organisme autònom de la Coordinadora d’Entitats que tenia com a objectius consensuar les activitats, l’organització d’actes conjunts, la posada en comú de necessitats o propostes, etc. Aquestes funcions actualment les assumeix el Consell, tot i que no es descarta que la Coordinadora d’Entitats es pugui reactivar.

Per altra banda, també es va acordar que es crearia un llistat complert i actualitzat de totes les entitats, per tal de tenir present qui són els representants de les entitats al Consell, amb l’objectiu de dotar-lo de sentit i utilitat.

El Consell Sectorial d’Entitats el formen les entitats adherides a aquest organisme i els tres grups municipals de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí.

"🌧Una taula rodona abordarà les causes i les conseqüències dels aiguats" "🎨 AGENDA: Arriba la XVI Mostra d’Art Jove de la Conca de Barberà"