Vimbodí es prepara per acollir una nova Festa Major d'hivern

Els actes culturals i el record de la riuada de la passada tardor marquen l’actualitat d’aquestes celebracions
Ajuntament de Vimbodí i Poblet | Albert Oliva

El tercer cap de setmana de gener és sinònim de Festa Major a Vimbodí i Poblet. La localitat es prepara per acollir els actes de les festes d'hivern amb una mirada de positivitat que se centra en els esdeveniments de la riuada d'aquesta tardor, ja que alguns dels actes centrals de les celebracions serviran per avaluar els danys causats d'aquest incident i en la necessitat de tenir cura de l'entorn natural del municipi. 

El programa d'actes s'inicia el divendres, 17 de gener a les 12.00 h, amb l'Ofici Solemne en honor a Sant Antoni Abat, presidida pel vicari episcopal Mn. Manuel Fuentes. En acabar, benedicció de les coques i els animals. Els actes del dia seguiran amb la Festa del Soci del Casal d'Avis, a les 14.00 h, i el taller de cistelleria en família, que se celebrarà de les 18.00 h a les 20.00 h a la sala de dalt del Pavelló Municipal.

Homenatge a Josep Maria Potau

De cara al dissabte, 18 de gener, l'acte central de la tarda s'iniciarà a les 17.00 h, al Cinema Foment, amb la projecció de diapositives de la història local del municipi, a càrrec del fotògraf local Josep Maria Potau, en un acte que servirà per a reconèixer la seva llarga trajectòria com a fotògraf i la seva aportació a la memòria col·lectiva de la localitat. Durant aquest acte també es durà a terme la presentació del llibre 'Ell no ho volia fer', a càrrec de l'escriptora local Teresa Duch i amb la participació de l'alcalde de Vimbodí i Poblet, Joan Canela, i Irina Pesquero. 

Exterior del Cinema Teatre Foment. | Júlia Giribets

De cara al diumenge, 19 de gener, els actes del dia s'iniciaran a les 9.00 h, amb el recorregut popular per la llera del riu Milans, en un acte obert a tota la ciutadania a partir de 7 anys. La cita servirà per a guiar als participants en una caminada que servirà per atendre les afectacions provocades durant la riuada , a càrrec amb el grup de Caminades Creu del Codoç de Vimbodí i Poblet, i se sortirà des de la plaça Major. 

A les 11.45 h està prevista, a la plaça de les Orenetes, la benedicció dels animals, l'exhibició d'habilitats i jocs de gossos, amb premis als participants, i la Mostra de Gossos en recollida i adopció, amb recollida de mantes, tovalloles, roba d'abric pels animals en acollida i estands d'informació i participació de les diferents entitats de la Conca de Barberà. En acabar es farà un Vermut Solidari de vi calent amb espècies, cervesa artesana Boixets i degustació de tapes tradicionals i veganes per a tots els assistents.

            

A les 18.00 h està previst el XXXIII Concert d'Hivern a l'Església de la Transfiguració del Senyor, a càrrec de la Coral Veu de la Terra de Vimbodí i Poblet i amb la col·laboració de l'Escolania Cor Jove i Capella de Cantors de la Reial Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist de Reus, Coral Badalonense de Badalona i els alumnes de l'escola Mare de Déu dels Torrents.

Imatge d'arxiu de les afectacions pels aiguats a Vimbodí i Poblet. | Josep Maria Potau

"🎵ATENCIÓ: Primers grups confirmats per la 25a edició de l'Acampada Jove de Montblanc!" "👉Consulta tots els actes de la 455a Fira de Sant Vicenç de l'Espluga de Francolí"