ÚLTIMA HORA

Ingressa a presó el detingut per gihadisme a Reus, considerat un 'cibersoldat' de Daesh

Els Gegants de l'Espluga participen en la Trobada Internacional de Gegants

La Colla Gegantera de l'Espluga va sumar-se a la trobada junt amb altres 12 colles geganteres
Els Gegants Neolítics van participar a la Trobada Internacional de Gegants a la Llacuna | cedida

 

El passat cap de setmana, a Anoia, es va celebrar la 24a edició de la Trobada Internacional de Gegants i Capgrossos de la Llacuna. Carregats a l'esquena de la Colla Gegantera de L'Espluga, els Gegants neolítics de l'Espluga de Francolí (el Gorc, l'Spluc, el Blat, la Terra i el Pastor) també van anar-hi a participar junt amb altres colles d'arreu de Catalunya, Bèlgica i Àustria. En total, hi van assistir 13 colles geganteres.

 

En aquesta ocasió els gegants neolítics van haver de compartir protagonisme amb altres figures icòniques del món dels gegants com Pierre Paulus de Chätelet, el gegant belga, i Samsó Murau, el gegant austríac de 270 anys i 6 metres d'alçada que anava acompanyat per la comitiva Murauer Bürgergarde. La jornada gegantera va començar a les 9.30 hores amb la benvinguda a totes les colles i la posterior cercavila pels carrers de la Llacuna fins a la Plaça major del municipi. Un cop allà, al voltant de les 13.00 hores, cada entitat gegantera present va tenir l'ocasió de lluir-se amb uns balls.

 

La jornada va començar a les 9.30 hores amb la rebuda de les diferents colles participants | cedida
 

 

Trobada de gegants de Masllorenç

Una setmana abans de la trobada internacional a la Llacuna, els gegants espluguins van participar en una altra trobada; en aquest cas a Masllorenç, al Baix Penedès. Es tractava de la 3a Trobada de Gegants d'aquest municipi. Així, els gegants neolítics van participar en la trobada al Camp de la Bena i, tot seguit, a la cercavila pel municipi.

 

Un any dels gegantons Terra i Pastor

La pròxima cita de l'Associació Cultural Grallers, Gegants i Nans de l'Espluga de Francolí serà el pròxim 25 de juliol. Es tracta de la celebració de la Festa Major de Sant Abdon i Sant Senén a l'Espluga de Francolí. Coincidint amb la celebració, els gegantons Terra i Pastor compliran un any. El Grup de Grallers, la Colla Gegantera i el grup de Nans esperen poder lluir-se en les cercaviles del Pregó, la Cercavila gran (27 de juliol, amb la companyia dels Gegants de Reus) i als Balls de la Plaça (29 de juliol). A més, els Grallers de l'Espluga realitzaran les habituals Matinades el dia 28 de juliol.