cal-masip-montblanc

La Generalitat concedeix més d'1 milió d'euros a la Conca per a projectes turístics i culturals

El projecte subvencionat agrupa quatre actuacions de tipus turístic i cultural sota la denominació «Preservació, difusió i desenvolupament del patrimoni natural i cultural de la Conca de Barberà»

Aquesta setmana s'ha conegut la proposta de resolució dels ajuts FEDER que gestiona la Generalitat de Catalunya. De la Conca de Barberà es presentava un únic projecte per part del Consell Comarcal al qual s'ha proposat concedir un ajut de més d'1.170.000 euros.

El Consell Comarcal de la Conca de Barberà havia presentat a la convocatòria  FEDER un projecte d'abast comarcal que agrupava quatre actuacions de tipus turístic i cultural sota la denominació «Preservació, difusió i desenvolupament del patrimoni natural i cultural de la Conca de Barberà».

El pressupost total d'aquestes actuacions, IVA exclòs, puja a 2.350.000 euros i la subvenció concedida suposa el 50% de les despeses.

Cal Masip acollirà el Centre d'Interpretació del Patrimoni Cultural de la Conca de Barberà

El projecte ara subvencionat inclou tres iniciatives turístiques, com la senyalització de rutes a peu i btt, la millora dels accessos a l'ermita dels Sants Metges de Sarral i la senyalització d'elements del patrimoni arquitectònic de la comarca. També preveu una iniciativa cultural que es basa en la creació del Centre d'Interpretació del Patrimoni Cultural de la Conca de Barberà. Aquest nou espai estaria situat a l'immoble conegut com a cal Masip, a Montblanc.

Cal Masip ha estat un immoble en venda durant anys i abandonat des del 2003, que ocupa gran part d’una illa en ple call jueu. Es troba situat al número 16 del carrer de Sant Josep de la capital de la Conca. L’Ajuntament de Montblanc va comprar la finca i va cedir-la al Consell perquè pogués ampliar les seves dependències i resoldre l’actual manca d’espai. Amb una àrea d’uns 400 metres quadrats, ara l’objectiu és rehabilitar l’espai i destinar-lo al Centre d’Interpretació de la comarca, així com guanyar espai per als departaments administratius més saturats del Consell Comarcal.