El Museu Comarcal de Montblanc proposa una gimcana familiar relacionada amb els 脿pats nadalencs

Aquest dissabte, petits i grans podran participar en aquesta activitat on hauran de rec贸rrer el Museu per trobar un seguit d鈥檌ngredients
El vest铆bul del Museu Comarcal ja est脿 decorat amb elements nadalencs. | Cedida

El Museu Comarcal de la Conca de Barber脿, ubicat a Montblanc, ha programat per aquest dissabte 21 de desembre una activitat familiar on, petits i grans hauran de trobar un seguit d鈥檌ngredients per a fer un bon 脿pat nadalenc. Es tracta d鈥檜na gimcana familiar que porta el t铆tol 鈥楶er Nadal, cada ovella al seu corral鈥.

El Museu ja acull el Ti贸, el pessebre i l鈥檃rbre, per貌 falta preparar el dinar de Nadal. Les vitrines del Museu Comarcal de la Conca de Barber脿 custodien tresors de totes les 猫poques, entre els quals s鈥檃maguen els ingredients necessaris per organitzar la taula del dia de Nadal.

Infants i grans, tot jugant, seran els encarregats de rec贸rrer les sales de l鈥檈quipament per a trobar-los. Una activitat familiar din脿mica, divertida i pedag貌gica per a con猫ixer la hist貌ria de les tradicions nadalenques a trav茅s del patrimoni exposat.

Alimentar el Ti贸 o decorar l鈥檃rbre de Nadal del Museu

A m茅s, els participants podran contemplar el pessebre simb貌lic instal路lat al vest铆bul, format amb diferents peces del fons del museu que representen cadascun dels personatges b铆blics. Tamb茅 podran alimentar el Ti贸 i pintar noves fulles i ornaments per a l鈥檃rbre de Nadal que est脿 decorat gr脿cies als dibuixos d鈥檌nfants que van participar en la darrera activitat nadalenca.

La gimcana tindr脿 lloc dissabte a les 12.30 hores. Es tracta d鈥檜na activitat gratu茂ta amb reserva pr猫via que durar脿 una hora aproximadament, pensada per al p煤blic familiar. Les inscripcions es poden fer a trav茅s del correu electr貌nic info@mccb.cat, el tel猫fon 977 86 03 49 i a la recepci贸 del museu.

"馃幎AGENDA: Diversos pobles de la Conca acolliran el concert de Ra眉l Poblet, Toni S谩nchez i 脪scar Oliv茅" "馃帀Montblanc estrenar脿 per Sant Maties de 2020 un nou element del Seguici Popular"